Kolme lasillista rasvatonta tai vähärasvaista maitoa päivässä on hyväksi kaikenikäisille. Se kattaa yli puolet päivittäisestä kalsiumin tarpeesta ja siitä saa myös yli puolet fosforin, jodin, B2- ja B12-vitamiinien suositeltavasta saannista.
Maidon monet ravintoaineet
Maidon koostumus on ainutlaatuinen, ja sen ominaisuuksia on vaikea jäljitellä. Maito ja maitotuotteet sisältävät luonnostaan esimerkiksi proteiinia, kalsiumia, B2- ja B12-vitamiineja, jodia, fosforia ja kaliumia. Moniin nestemäisiin maitotuotteisiin ja ravintorasvoihin on lisätty myös D-vitamiinia, koska sitä on niukalti muussa ravinnossa.
Maidon ravintoaineita
Proteiini Lue tästä proteiinin merkityksestä elimistölle
Kalsium Lue tästä kalsiumin saannista
D-vitamiini Lue tästä Arlan tuotteiden D-vitaminoinnista
Hiilihydaatit, laktoosi Lue tästä laktoosista maitotuotteissa
Rasva Lue tästä maitorasvan ominaisuuksista
A-vitamiini
B1-vitamiini, tiamiini
B2-vitamiini, riboflaviini
B12-vitamiini
C-vitamiini
Folaatti, foolihappo
Fosfori
Jodi
Kalium
Natrium
Niasiini, B6-vitamiini
Magnesium
Seleeni
Sinkki