&format=jpg)
Täytekakku

Tee näin:
Valmista täytekakun pohja
Valmista täytekakun täyte
Kokoa täytekakku
Täytekakku Q&A
Täysrasvainen kermavaahto on paras tapa kruunata täytekakku. Varmista, että kerma on vatkattu hyvin ja asetettu jääkaappiin, jotta se saa tasaantua ennen kakun viimeistelyä tarjoilua. Myös voikuorrutus (jota kutsutaan myös voikreemiksi) on suosittu kakkujen kuorrutus, ja se valmistetaan vatkaamalla tomusokeria ja voita keskenään. Koska se on kuitenkin koostumukseltaan paljon raskaampaa kuin kuohukerma, voi sen suhteen vähemmän ollakin enemmän!
Kerma on usein kakkutäytteiden perusainesosa, ja sitä voidaan yhdistää muihin ainesosiin, kuten maitoon, muniin, tomusokeriin ja jopa suklaaseen, jotta kakkuun saadaan lisää rakennetta ja makua. On kuitenkin myös monia kakkutäytteitä, jotka eivät sisällä kermaa. Tällaisia ovat esimerkiksi voikreemi ja tuorejuustotäyte sekä marjoista, kesähedelmistä ja trooppisista hedelmistä valmistetut hedelmäkompotit.
Kermavaahdon vatkaaminen on luonnollisesti paljon helpompaa ja nopeampaa, jos sinulla on käsilläsi sähkövatkain. Jos sitä ei syystä tai toisesta ole, älä pelkää - kerman vatkaaminen onnistuu myös esimerkiksi käsivispilällä ja jopa haarukalla, vaikka se saattaa kestääkin hieman kauemmin. Tärkeintä on varmistaa, että vatkaat mahdollisimman paljon ilmaa kerman joukkoon jokaisella vispausliikkeellä. Kermavaahtoa voi myös vatkata kaatamalla sen suureen, suljettuun astiaan ja ravistelemalla sitä useita minuutteja.
Yleensä kermavaahto säilyttää rakenteensa ja makunsa noin 2-3 päivää, jos sitä säilytetään jääkaapissa, mieluiten ilmatiiviissä astiassa. Mitä kauemmin kerma on huoneenlämmössä, sitä nopeammin se voi pilaantua, joten muista laittaa kakku jääkaappiin heti tarjoilun päätyttyä. Jos kerma alkaa haista happamalta, kovettua tai näyttää keltaiselta, on parasta heittää kerma pois ja valmistaa uusi annos!
Ainekset
Kakkupohja
Kananmunaa
|
4 |
---|---|
Sokeria
|
2 dl |
Vehnäjauhoa
|
1 dl |
Perunajauhoja
|
1 dl |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
Täyte
1½ dl | |
Kuohukermaa
|
3½ dl |
Kananmunan keltuaista
|
2 |
Sokeria
|
1 rkl |
Perunajauhoja
|
1 rkl |
Liivatelehtiä
|
4 |
Vaniljasokeria
|
2 tl |
Soseutettuja marjoja (esim. mansikoita tai vadelmia)
|
3 dl |
Koristeluun
Kuohukermaa
|
3 dl |
---|---|
Tuoreita marjoja
|
Täytekakku vie makealle matkalle kakkutaivaaseen
Juhlitpa sitten syntymäpäivää, vuosipäivää tai vaikka vain viikonloppua, tämä herkullinen täytekakku, jossa on tuoreita kesähedelmiä ja kevyesti kermavaahtoa, vie sinut varmasti kakkutaivaaseen.
Kokeile eri makuja - passionhedelmä tai suklaa
Tätä täytekakkureseptiä voi muokata niin, että se hivelee juuri sinun makunystyröitäsi. Piditpä sitten trooppisista hedelmistä, kuten mangosta tai passionhedelmästä, tai suklaan tai hasselpähkinälevitteen runsaudesta - tämä resepti tarjoaa täydellisen pohjan omalle makuluomuksellesi.
Koristele täytekakku luovalla tavalla
Täydellinen täytekakku on sekä kaunis päältä että maultaan herkullinen. Kun lisäät kermavaahtoon tilkan elintarvikeväriä ja käytät kauden hedelmien sekä pakastettujen hedelmien ja marjojen runsasta väripalettia, voit antaa mielikuvituksellesi vapaat kädet tehdä kakusta upea luomus. Kruunaa täytekakku ripauksella murskattuja pähkinöitä, kaakaota tai tomusokeria, jotta saat lisää vastustamatonta makua ja viimeisen silauksen täytekakun ulkonäköön.