Apetina-pinaattipiirakka

Apetina-pinaattipiirakka

1 tunti 20 minuuttia
Apetina-pinaattipiirakka on oiva vierastarjottava tai runsaampi välipala omiin herkutteluhetkiin. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/apetina-pinaattipiirakka/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan Apetina-pinaattipiirakka sekoittamalla jauhot ja suola keskenään. Nypi pehmennyt voi jauhojen joukkoon ja lisää tilkka vettä. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
  • Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla oliiviöljyssä. Siirrä pohja suoraan jääkaapista 175-asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
  • Valmista täyte sillä välin kun piirakan Apetina-pinaattipiirakan pohja on uunissa. Sekoita ruokakerma ja munat keskenään, mausta mustapippurilla ja sekoita joukkoon kuullotettu sipulisilppu (ja halutessasi hienonnettu tilli).
  • Murenna juusto ja levitä se pinaatin kanssa pohjan päälle. Kaada munakerma piiraan päälle ja paista piirakka 175 asteissa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoile valmis Apetina-pinaattipiirakka lämpimänä.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Suolaa
½ tl
Tilkka vettä
Täyte
Pieni sipuli
1
Oliiviöljyä
Kananmunaa
3
15 % ruokakermaa
2 dl
Mustapippuria
½ tl
200 g
Pinaattia
150 g
Hienonnettua tilliä )
Lisää herkullisia ideoita
Tomaattipiirakka
2 tuntia
Tomaattipiirakka
(22)