Lehdistötiedote

Ruskistettu voi on nyt trendiherkku – vaahdotettuna se kruunaa leivän maun

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Leipä on olennainen osa loppukesän ruokaelämyksiä, kuten rapujuhlia. Nyt se tuunataan trendikkääksi pähkinäisen, ruskistetun voin avulla. Nosta leivän maku uudelle tasolle Henri Alénin helpolla yhden raaka-aineen reseptillä: paahdetulla ja vaahdotetulla voilla.

Loppukesän tunnelmalliset illat antavat loistavan mahdollisuuden ruokajuhlille. Kauden tuoreet raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa simppeleissä ja maukkaissa resepteissä. Juhlapöydän lisukkeeksi sopii trendikkäästi valmistettu voi, joka saa paahteisen makunsa ruskistamalla.

Ruskistettu voi toimii erinomaisesti kastikkeena esimerkiksi perunoiden, kalan ja vihannesten kanssa ja parhaimmillaan se on vaahdotettuna leivän päällä. Ruskistettu voi sopii myös rapujuhliin: suolaiset ravut ja pähkinäisen karamellimainen voi paahtoleivän päällä ovat kuin luotuja toisilleen.

”Ruskistettu voi on näkynyt laaturavintoloiden ruokalistoilla jo pitkään. Nyt kannattaa koittaa tämän trendiherkun tekoa myös kotikeittiössä. Suomalaisille tuttu voin maku saa aivan uuden ulottuvuuden ruskistamalla. Yksinkertaiset perusmaut ovat edelleen trendi ruokamaailmassa”, huippukokki Henri Alén kommentoi.

Reseptin valmistamiseen ei tarvita kuin yksi raaka-aine: voi. Sen valmistaminen on helppoa, mutta ole kuitenkin tarkka paahtamisen kanssa, sillä voi palaa helposti.


Henri Alénin ruskistettu ja vaahdotettu voi

500 g normaalisuolaista voita, esim. Arla Normaalisuolainen Voi
0,5 tl hienoa suolaa

Tee näin: 

  • Kuutioi voi peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita puolet syvään kulhoon ja anna pehmetä huoneenlämmössä.
  • Ruskista toinen puoli voista pannulla kokoajan puulastalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, kaada se heti lämpöä kestävään astiaan.
  • Anna ruskistetun voin jäähtyä ja jähmettyä hieman. Sekoita molemmat voit keskenään.
  • Mausta suolalla ja vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi levitteeksi.


Henri Alénin setsuuri

valmistusaika 2 tuntia

1 dl vettä
50 g hiivaa
4 dl maitoa
1,2 dl siirappia
1 dl ruokosokeria
2 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl jauhettua anista
2 tl fenkolin siemeniä
2,5 dl ruissihtijauhoja
125 g sulatettua voit
reilu 1 l vehnäjauhoja

Tee näin:

  • Murenna hiiva lämmitettyyn vesi-maitoseokseen.
  • Lisää kuivamausteet, sokeri ja siirappi.
  • Lisää ruisjauhot ja sulatettu voi. Lisää sitten vehnäjauhot kokoajan sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota lämpimässä noin puoli tuntia.
  • Leivo taikina leiviksi ja anna kohota vielä 20 minuuttia. Paista leipä 180 asteessa noin 50 min.


Lisätiedot:
Laura Ainamo
Arla
Laura.ainamo@arlafoods.com
Puh. +358 5056 17656

Kuva- ja haastattelupyynnöt:
Kristiina Heikkonen
Viestintä Oy Drum
Kristiina.heikkonen@drum.fi
Puh. +358 4405 06005

Arla Oy on paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä ja osa maidontuottajien omistamaa kansainvälistä Arla Foodsia. 600 suomalaista maidontuottajaamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa aina Muoniosta Ylivieskaan ja Skåldön saarelle Tammisaaressa. Olemme reilu ja rehti kumppani niin tuottajille kuin asiakkaille. Tarjoamme luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän jokaiseen hetkeen.

Written By

Sirpa Rinne
Ensisijainen

Sirpa RinneViestintäjohtaja

Lataa Images & Videos