Wallenbergin pihvit

Wallenbergin pihvit

Maukkaat lampaanlihasta valmistetut Wallenbergin pihvit saavat tässä reseptissä seurakseen herkullisen varhaisperuna-tomaattisalaatin.
https://www.arla.fi/reseptit/wallenbergin-pihvit/

Tee näin:

  • Huolehdi, että jauheliha, kerma ja munat ovat hyvin kylmiä. Sekoita kerma jauhelihaan vähän kerrallaan. Sekoita keltuaiset jauhelihaseokseen yksi kerrallaan. Mausta tuoreilla yrteilla, suolalla ja mustapippurilla. Muotoile taikinasta 8 pihviä. Kuumenna rasva pannulla ja paista pihvit, 2-3 minuuttia puoleltaan. Valmista salaatti. Pese perunat kuorettomiksi ja keitä ne. Paloittele parsat ja pane ne vähään kiehuvaan veteen, joka on suolalla kevyesti maustettu. Keitä 2-3 minuuttia niin, että parsa on al dente. Valuta parsapalat. Huuhdo ja puolita tomaatit. Halkaise kypsät perunat. Yhdistä ainekset keskenään. Sekoita sulatettu rasva, sinappi, suola ja mustapippuri yhteen. Lisää kastike salaattiin ja sekoita varovasti. Lisää ruohosipuli. Tarjoa wallenbergareiden kanssa.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Voit vaihtaa lampaanjauhelihan vasikanjauhelihaan.

Ainekset

Lampaan jauhelihaa
600 g
2 dl
Kananmunan keltuaisia
4
Tuoreita yrttejä hienonnettuna
1 dl
Suolaa
1½ tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
3 rkl
Salaatti
Varhaisperunoita
750 g
Tuoretta, vihreää parsaa
300 g
Kirsikkatomaatteja
250 g
Inkivääriä sulatettuna
4 rkl
Ranskalaista sinappia
2 tl
Suolaa
½ tl
Mustapippurirouhetta
ripausta
Ruohosipulia karkeaksi silputtuna
2 rkl