Vohvelit

Vohvelit

45 minuuttia Brunssi Jälkiruoka Iltapala Välipala Aamupala
(151)
Kommentit
Vohvelit kruunaavat aamupalapöydän ja sopivat nautittaviksi niin jälkiruokana kuin välipalana. Tarjoile vohvelit vaikkapa mansikkahillon ja kermavaahdon kera!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/vohvelit/

Tee näin:

Vohvelit
  • Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri kulhossa.
  • Vatkaa joukkoon maito, voi ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Anna taikinan turvota hetki. Kuumenna sillä aikaa vohvelirauta.
  • Sivele vohveliraudalle hieman voita ennen ensimmäisen vohvelin paistamista.
  • Kaada pieni kauhallinen taikinaa kuumalle raudalle ja paista vohveleista kullanruskeita.
  • Tarjoile esimerkiksi vadelmien tai mansikkahillon ja kermavaahdon kera!.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Saat rapeutta vohveleihin, kun käytät nesteenä vichyä. Voit korvata sillä esimerkiksi neljänneksen maidon määrästä. Kermaviili tekee vohvelitaikinasta täyteläisen. Jos lisäät yhden purkillisen kermaviiliä (200 g), voit vähentää maidon määrän puoleen. Kuitupitoisempia vohveleita saat, jos korvaat osan vehnäjauhoista täysjyvävehnäjauhoilla. Parhaiten vohvelit säilyttävät rapeutensa, kun tarjoilet ne välittömästi vohveliraudassa paistamisen jälkeen.

Vohvelit Q&A

Miten valmistaa täydelliset, rapeat vohvelit?
Miksi tekemäni vohvelit eivät ole kuohkeita?
Pitäisikö vohvelitaikinan olla ohutta vai paksua?
Mitä voit lisätä vohvelitaikinaan, jotta siitä tulisi vieläkin parempaa?
Mistä tiedät, milloin vohveli on valmis?

Ainekset

8 palaa
Vohvelit
100 g
Vehnäjauhoja
3½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Kananmunat
2
4 dl
Tarjoiluun
2 dl
Hilloa

Vohvelit ovat klassinen aamiaisherkku

Jos etsit rapeaa, kuohkeaa ja herkullista leivonnaista, niin tämä vohveli täyttää kriteerit. Vohvelit on parasta nauttia suoraan raudasta, etkä tarvitse muuta kuin lusikalliset kermavaahtoa ja hilloa tai siirappia siirtyäksesi herkullisten makujen maailmaan.

Mistä vohvelit ovat alunperin peräisin?

Tämä rakastettu jälkiruoka juontaa juurensa antiikin Kreikkaan, jossa niitä kutsuttiin nimellä obelios eli litteä kakku. Kun ne alkoivat levitä muualle Eurooppaan, niistä tuli makeampia ja kuohkeampia, kun hunaja, sokeri ja kohotusaineet tulivat mukaan reseptiin. Tästä siirrytäänkin eteenpäin 1400-luvulle Alankomaihin, missä taikina levitettiin suorakulmaisille lautasille, joissa oli ritilät - näin syntyi nykyisin tuntemamme vohveli.

Aamiaispöydästä juhlien tähdeksi

Vain taivas on rajana, kun halutaan muuttaa simppeli vohveli aamiaisen suosikista jälkiruokapöydän tähdeksi. Yksittäisten sydämenmuotoisten annosten tarjoilu, joiden päällä on valmiiksi lusikallinen kermaa, hilloa ja minttua, on helppoa sormiruokaa juhliin. Jos haluat tehdä rennommin, voit ilahduttaa vieraita tee-se-itse-vohvelibuffetilla. Voit asettaa tarjolle niin monta täytevaihtoehtoa kuin haluat jäätelöstä, tuoreista hedelmistä ja hilloista suklaakastikkeisiin, sirotteisiin ja hienonnettuihin pähkinöihin.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet