Valkosuklaakakku

Valkosuklaakakku

1 tunti 5 minuuttia Jälkiruoka
(6)
Kommentit
Kokeile tätä herkullista valkosuklaakakkua, joka vie kielen mennessään! Kakussa on tuoreita vadelmia, limeä, manteleita sekä ihanan rapea lehtitaikinapohja.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/valkosuklaakakku/

Tee näin:

Kakkupohja
  • Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja vispaa jauhojen ja tomusokerin joukkoon.
  • Lisää vesi ja sekoita taikinaa nopeasti.
  • Painele taikina irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 22 cm) pohjalle. Anna pohjan hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään ½ tuntia.
  • Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista uunin keski-osassa noin 15 min. 200 ° asteessa.
Valkosuklaakakku
  • Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Vispaa voi ja kerma ja yhdistä vaahtoon.
  • Sekoita jauhot, suklaa ja mantelit ja sekoita varovasti vaahtoseokseen yhdessä vadelmien, limen kuoren ja mehun kanssa.
  • Ota esipaistettu pohja irtovuoassa pois uunista jos se on vielä siellä ja kaada taikina sen päälle. Paista valkosuklaakakku valmiiksi uunin keskiosassa noin 35 min. 200 ° asteessa. Peitä kakun pinta leivinpaperilla viimeiset 15 minuuttia paistoajasta.
  • Anna valkosuklaakakun jäähtyä uunipellillä n. 30 min. Ota kakku sitten pois irtopohjavuoasta ja anna jäähtyä kokonaan uunipellillä.
Koristelu
  • Vispaa vispilällä tuorejuusto, tomusokeri ja limen mehu keskenään. Vatkaa sitten kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se tuorejuustoseokseen. Levitä tuorejuusto valkosuklaakakun päälle ja koristele raastetulla limenkuorella ja vadelmilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

Kakkupohja
75 g
Vehnäjauhoja
(n. 1,5 dl) 100 g
Tomusokeria
1½ rkl
Vettä
1 tl
Valkosuklaakakku
Kananmunia
3
Sokeria
(n. 1,5 dl) 150 g
100 g
1½ dl
Vehnäjauhoja
(n. 2 dl) 125 g
Valkosuklaa pieninä palasina
150 g
Karkeasti hienonnettuja manteleita
100 g
Tuoreita vadelmia
125 g
Limen kuorta (raastettuna)
2½ tl
Limettimehua (tuorepuristettu)
2 rkl
Tarjoiluun
50 g
Tomusokeri
3 rkl
Limettimehua (tuorepuristettu)
1 rkl
1 dl
Limen kuorta (hienoksi raastettuna)
2 tl
Tuoreita vadelmia
100 g

Kommentit