Valkosipuliperunat ilman kermaa

Valkosipuliperunat ilman kermaa

2 tuntia Lisuke Lisuke kalalle
(1)
Kommentit
Herkulliset valkosipuliperunat valmistuvat myös ilman kermaa. Valkosipuliperunat maistuvat lihan, kalan tai kasvisten kanssa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/valkosipuliperunat-ilman-kermaa/

Tee näin:

Valkosipuliperunat ilman kermaa
  • Kuumenna uuni 225 asteiseksi.
  • Viipaloi perunat todella ohuiksi, mieluiten vihannesleikkurilla. Siirrä perunat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivata perunaviipaleet huolellisesti.
  • Voitele valkosipulilevitteellä piirakkavuoka, joka on halkaisijaltaan noin 24 cm. Sulata loput valkosipulilevitteestä.
  • Pinoa perunat vuokaan kerroksittain suolan ja sulatetun levitteen kanssa. Sivele vielä viimeiseksi valkosipuliperunoiden päälle levitettä.
  • Kypsennä valkosipuliperunat uunin keskitasolla 50–60 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  • Tarjoile valkosipuliperunat ilman kermaa lisukkeena tai sellaisenaan.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Voit myös pinota ja valmistaa valkosipuliperunat voidelluissa muffinssivuoissa, jolloin saat hauskoja annosgratiineja! Kypsennysaika on tällöin lyhyempi.

Ainekset

4 annosta
Valkosipuliperunat ilman kermaa
Kiinteää perunoita
900 g
Ingmariini® Valkosipuli-karhunlaukka levitettä
125 g
Suolaa
1 tl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet