
Valkosipuligratinoidut kampasimpukat
Illallinen
Pääruoka
Trendikkäät valkosipuligratinoidut kampasimpukat, sinisimpukat ja jokiravunpyrstöt sahramikastikkeessa ovat ylellinen tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa.

Tee näin:
Simpukkaliemi
Appelsiiniporkkanat
Sahramikastike
Arvioi resepti
Ainekset
4 annosta
Sinisimpukoita | 1 kg |
---|---|
Ravunpyrstöjä | 170 g |
Kampasimpukkaa | 8 |
Oliiviöljyä | 2 rkl |
Marinadi
Sitruunankuori ja mehu | 1 |
---|---|
Valkosipulinkynsi puserrettu | 1 |
Oliiviöljyä | 3 rkl |
Hienonnettua persiljaa | 2 rkl |
Suolaa | ripausta |
Simpukkaliemi
Salottisipuli | 1 |
---|---|
Valkosipulinkynttä | 2 |
Fenkoli hienonnettuna | 30 g |
Oliiviöljyä | 3 rkl |
Kuivaa valkoviini | 3 dl |
Suolaa | ½ tl |
Appelsiiniporkkanat
Porkkanoita | 300 g |
---|---|
Pieni pala appelsiinin kuori | 1 |
Appelsiinimehua | 2 |
Sokeria | 1 rkl |
1 rkl | |
Suolaa |
Sahramikastike
Simpukoita (ks. yllä) | 2 dl |
---|---|
Kuohukermaa | 1½ dl |
Vahvaa hummerilientä | 1½ rkl |
Appelsiinin raastettu kuori | ½ |
Laakerinlehti | 1 |
Timjamia | 1 tl |
Sahrami | ½ tl |
Tomaattipyreetä | 1 rkl |
½ dl | |
½ dl |
Kommentit