Valkosipuligratinoidut kampasimpukat
•
Trendikkäät valkosipuligratinoidut kampasimpukat, sinisimpukat ja jokiravunpyrstöt sahramikastikkeessa ovat ylellinen tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa.
Tee näin:
Simpukkaliemi
Appelsiiniporkkanat
Sahramikastike
Ainekset
Sinisimpukoita
|
1 kg |
---|---|
Ravunpyrstöjä
|
170 g |
Kampasimpukkaa
|
8 |
Oliiviöljyä
|
2 rkl |
Marinadi
Sitruunankuori ja mehu
|
1 |
---|---|
Valkosipulinkynsi puserrettu
|
1 |
Oliiviöljyä
|
3 rkl |
Hienonnettua persiljaa
|
2 rkl |
Suolaa
|
ripausta |
Simpukkaliemi
Salottisipuli
|
1 |
---|---|
Valkosipulinkynsiä
|
2 |
Fenkoli hienonnettuna
|
30 g |
Oliiviöljyä
|
3 rkl |
Kuivaa valkoviini
|
3 dl |
Suolaa
|
½ tl |
Appelsiiniporkkanat
Porkkanoita
|
300 g |
---|---|
Pieni pala appelsiinin kuori
|
1 |
Appelsiinimehua
|
2 |
Sokeria
|
1 rkl |
1 rkl | |
Suolaa
|
Sahramikastike
Simpukoita (ks. yllä)
|
2 dl |
---|---|
1½ dl | |
Vahvaa hummerilientä
|
1½ rkl |
Appelsiinin raastettu kuori
|
½ |
Laakerinlehti
|
1 |
Timjamia
|
1 tl |
Sahrami
|
½ tl |
Tomaattipyreetä
|
1 rkl |
½ dl | |
½ dl |