Valkoinen pizza

Valkoinen pizza

30 minuuttia Illallinen Pääruoka
(1)
Kommentit
Valkoinen pizza eli pizza bianca on yksinkertainen ja maukas pizza. Tomaattikastikkeen sijaan valkoinen pizza pohjustetaan juustoilla.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/valkoinen-pizza/

Tee näin:

Valkoinen pizza
  • Aloita valkoisen pizzan valmistus käsittelemällä kasvikset. Kuori punasipuli sekä valkosipuli ja leikkaa pieneksi. Huuhtele chili, puolita ja kaavi siemenet pois. Leikkaa chili ohuiksi siivuiksi.
  • Laita kaksi leivinpeltiä uuniin lämpenemään 200 asteeseen.
  • Kauli pizzataikinasta kaksi soikeaa pizzapohjaa (n. 18 x 22 cm) ja siirrä ne kahdelle leivinpaperille.
  • Jaa Apetina-juusto pienempiin paloihin, levitä ne pizzapohjille ja ripottele päälle juustoraastetta.
  • Paista toinen pizza uunin yläosassa ja toinen alaosassa noin 12 minuutin ajan.
  • Kun valkoiset pizzat paistuvat, valmista täyte. Puolita tomaatit, kaavi siemenet ulos ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaatit, punasipuli, chili ja valkosipuli.
  • Ota paistetut pizzapohjat ulos uunista ja voitele reunat oliiviöljyllä. Levitä täyte pizzapohjille.
  • Ripottele päälle vielä oliiveja ja basilikaa.
  • Tarjoile valkoinen pizza heti.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

2 annosta
Pizzapohja
Pizzataikinaa
300 g
Apetina® 8 % pala
100 g
Arla® Emmental Sinileimaa raastettuna
100 g
Oliiviöljyä
Täyte
Tomaatti (n. 150 g)
2
Punasipuli (n. 50 g)
1
Punaista chili
½ rkl
Valkosipuli
1
Mustia oliiveja
50 g
Tuoretta tuoretta basilikaa
2 dl

Kommentit