Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku

Jälkiruoka
(41)
Kommentit
Juustokakku on yksi kahvipöydän klassikoista. Tässä reseptissä perinteinen juustokakku saa väriä ja makua vadelmista.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/vadelmajuustokakku/

Tee näin:

  • Laita irtokakkupohjavuoan (halkaisijaltaan n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi.
  • Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  • Painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Anna seistä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
  • Sekoita kasarissa 250g vadelmat, tomusokeri 3 rkl ja sitruunanmehu. Kuumenna pienellä lämmöllä hämmentäen noin 5 minuuttia.
  • Muussaa vadelmat. Paseeraa eli siivilöi seos. Ota neste talteen ja heitä siemenet pois ja jäähdytä.
  • Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Vaahdota mascarpone, lisää tuorejuusto ja rahka, vaniljasokeri ja loppu tomusokeri (9rkl), tarkista maku.
  • Lämmitä pieni tilkka vettä ja liuota sen joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Kaada sulaneet liivatteet nauhana täytteen joukkoon.
  • Sekoita vadelmamehu täytteen joukkoon varovasti ja nostellen jolloin täytteeseen jää raitoja tai tarjoa vadelmamehu kastikkeena erikseen.
  • Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Jos haluat luoda kakun pinnalle kauniita kuvioita, säästä hieman vadelmakastiketta ja kaada se kakun päälle vasta, kun täyte on vuoassa. Vedä silloin ohuella tikulla vadelmamehusta kuvioita.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta
Pohja
Digestive-keksejä
200 g
100 g
Täyte
Vadelmia
300 g
Sitruunamehu
½
Tomusokeri
12 rkl
Liivatelehteä
6
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Mascarpone
250 g
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
200 g
Vaniljasokeria
1 tl

Kommentit