Vadelmaista panna cottaa lakritsikastikkeella ja vohveleilla
  • Arla
  • Reseptit
  • Vadelmaista panna cottaa lakritsikastikkeella ja vohveleilla

Vadelmaista panna cottaa lakritsikastikkeella ja vohveleilla

45 minuuttia Jälkiruoka
(0)
Kommentit
Taivaallista vadelmakreemiä rapeiden vohvelien päällä! Lakritsin ystävä voi kruunata tämän jälkiruoan myös miedolla ja maukkaalla lakritsikastikkeella.
https://www.arla.fi/reseptit/vadelmaista-panna-cottaa-lakritsikastikkeella-ja-vohveleilla/

Tee näin:

Panna cotta
  • Soseuta vadelmat ja yhdistä ne kerman ja hyytelösokerin kanssa kattilassa.
  • Kiehauta ja keitä noin 30 sekuntia. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä.
  • Peitä muovikelmulla ja jätä jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Lakritsikastike
  • Hienonna lakritsikarkki ja lisää se paksupohjaiseen kattilaan kerman, maidon, sokerin, siirapin ja suolan kanssa.
  • Kypsennä keskilämmöllä ja sekoita välillä, kunnes lakritsi on sulanut.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta sekoittaen 5-10 minuuttia, kunnes kastike alkaa paksuuntua.
  • Ota pannu pois liedeltä ja lisää muutama tippa mustaa elintarvikeväriä, jos haluat kastikkeesta täysin mustan.
Vohvelit
  • Vatkaa jauhot, vesi, leivinjauhe ja suola tasaiseksi.
  • Anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
  • Vatkaa kerma melko jäykäksi ja sekoita se taikinaan.
  • Kuumenna vohvelirauta ja voitele se voilla. Paista vohvelit kullanruskeiksi.
Tarjoilua varten
  • Vatkaa panna cotta sähkövatkaimella, kunnes siitä tulee hieman kuohkeaa. Levitä tai pursota se vohveleiden päälle. Lorauta päälle lakritsikastiketta.
  • Koristele lakritsikarkeilla ja tuoreilla vadelmilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Vadelmaista panna cottaa lakritsikastikkeella ja vohveleilla Q&A

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Miten tehdä vohveleita gluteenittomina tai maidottomina?
Mitä muunnelmia tai käänteitä reseptiin voi lisätä?
Milloin minun pitäisi kääntää vohvelirauta?
Pitäisikö vohvelien olla kovia vai pehmeitä?

Ainekset

6 kpl
Panna cotta
Vadelmia
150 g
Hillosokeria
1½ dl
3 dl
Lakritsikastike
½ dl
Tomusokeria
45 g
Vaaleaa siirappia
½ dl
Suolaa
Auutama tippa mustaa elintarvikeväriä (valinnainen)
Lakritsia
40 g
Vohvelit
Jauhoja
120 g
Leivinjauhetta
2 rkl
Vettä
1½ dl
Suolaa
25 g
2 dl

Herkulliset vohvelit maistuvat jälkiruokana milloin vain

On olemassa vohveleita, ja sitten on vadelmapannacotta- ja lakritsi-vohveleita. Yhdistelmä, joka on yhtä silmiinpistävä maultaan ja koostumukseltaan kuin esittelyltäänkin, tämä kultainen herkku pehmeine vaaleanpunaisine panna cotta-huippuineen ja tummansinisine mustine kastikkeineen on juhlaa kaikille aisteille.

Täydellinen vohveli illanistujaisiin

Vohveleiden leikkaaminen suupaloiksi ennen täytteiden lisäämistä on loistava idea hienostuneemmille illanistujaisille. Tarjoile ne vartaissa, niin saat sormiruokaisan jälkiruoan, josta puhutaan koko kaupungissa.

Parhaat juomaparit vadelmalle ja lakritsille

Virkistävä inkivääri-minttu tai hedelmäisempi vadelma-raparperi -mocktail sopivat molemmat erinomaisesti tähän jälkiruokaan. Molemmat kumoavat lakritsin vivahteet täydellisesti, mutta täysin eri tavoin.

Lisää inkivääri-minttu-mocktailia varten ohueksi viipaloitua inkivääriä, tuoretta minttua (ruhjoita lehdet kevyesti, jotta minttuiset aromit vapautuvat), limemehua, inkivääriolutta ja soodavettä kannuun, jossa on murskattua jäätä.

Hedelmäisempää versiota varten tee yksinkertaista siirappia vadelmista, raparperista, vedestä ja sokerista (keitä viisi minuuttia, hauduta vielä viisi minuuttia ja siivilöi). Yhdistä ½ dl siirappia kolmeen ruokalusikalliseen limemehua, kuohuveteen ja murskattuun jäähän.

Säilytä vohvelit oikein

Tuoreet vohvelit tulisi mieluiten laittaa jääkaappiin kahden tunnin kuluessa niiden valmistamisesta. Varmista, että ne ovat jäähtyneet, ja laita ne joko uudelleen suljettaviin muovipusseihin, ilmatiiviiseen astiaan tai molempiin. Yli kolmen päivän säilytystä ei suositella, koska ne alkavat kuivua ja bakteereja voi alkaa muodostua. Tämä resepti sopii myös hyvin pakastettavaksi: kääri tähteet kelmuun ja pakasta jopa kolmeksi kuukaudeksi.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet