Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa

Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa

40 minuuttia
(0)
Kommentit
Uunissa paistettua kanafileetä ja perunagnocchia pestolla ja mozzarellalla maustettuna. Pestosta tulee erityisen maukasta, jos valmistat peston itse, mutta joskus on mukava oikaista ostamalla se kaupasta. Sopii niin arkiruokiin kuin illanistujaisiinkin!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/uunissa-paistettua-kanaa-gnocchien-kanssa/

Tee näin:

Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa
  • Kuumenna uuni 200 °C:een.
  • Mausta kana suolalla ja pippurilla. Ruskista se voissa paistinpannulla. Laita uuninkestävään vuokaan. Sekoita joukkoon perunagnocchi ja pinaatti.
  • Sekoita kerma, pesto, etikka, liemi ja juusto. Kaada kastike kanan ja gnocchien päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kanan sisälämpötila on 75 °C. Kypsennä kanaa.
  • Lisää päälle tuoretta basilikaa ja tarjoile vihreän salaatin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa Q&A

Lue useimmiten kysytyt kysymykset alta.

Voiko kanaa kypsentää 82 °C:een?
Pitääkö kanan päälle laittaa öljyä ennen paistamista?
Pitäisikö kananrinta peittää foliolla paistettaessa?
Miten pidät kanan kosteana uunissa?

Ainekset

4 kpl
Uunissa paistettua kanaa gnocchien kanssa
Suolaa
1 tl
Mustapippuri maun mukaan
2 rkl
Pinaattia
65 g
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
5 dl
Pestoa
1 dl
Kanalientä
1 rkl
Tuoretta basilikaa
1 ruukku
Kanan fileitä
4
Perunagnocchia
400 g
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
150 g
Salaattia tarjoiluun

Helppo arkiruoka, joka maistuu kaikille

Kukapa ei rakastaisi illallista, jossa käytetään yhtä pannua, yhtä kattilaa, yhtä uunivuokaa ja joka on valmis nautittavaksi alle 40 minuutissa? Kun lisäät aterian rohkean, kermaisen ja suolaisen kastikkeen, mehukkaan kanan ja pehmeät gnocchit, tämä täyttävä resepti miellyttää taatusti sekä kokkia että yleisöä.

Miten piilottaa vihannekset nirsoilta syöjiltä?

Tässä reseptissä kastike on jo valmiiksi peston vihreää, joten pinaatin piilottaminen on suhteellisen helppoa. Suosittelemme, että sekoitat sen pestoon (sekoita ainekset nopeasti tehosekoittimessa, kunnes saat tasaisen koostumuksen). Kypsennä ruoka normaalisti, ja jos ruokapöydässä herää epäilyksiä, syytä normaalia vihreämpää kastikkeesta normaalia vihreämpää pestoa.

Asiat, jotka voit valmistella etukäteen

Vaikka tämä ruokalaji on jo nopea ja helppo valmistaa tyhjästä, on muutamia asioita, joita voit valmistaa etukäteen, jotta elämä olisi paljon helpompaa. Kastike on yksi niistä, samoin kuin pesto ja gnocchi, jos aiot nähdä ylimääräistä (ja niin paljon vaivaa vaativaa) vaivaa niiden valmistamiseksi omassa keittiössäsi. Jos tarvitset inspiraatiota, tutustu gnocchin resepti täältä.

Lämmittävä ruokalaji kylmiin iltoihin

Italialaisen lohturuoan kuningas, mikä tahansa gnocchipohjainen ruokalaji on hyvä idea kylminä talviöinä. Tämä resepti lisää kuitenkin mehevää kanaa ja ylellisen kermaista kastiketta, mikä parantaa lohturuokaa ja tekee tästä ruoasta koko perheen helpon suosikin

Kommentit