Uuniriisipuuro

Uuniriisipuuro

1 tunti 45 minuuttia Brunssi Aamupala Klassikko
(13)
Kommentit
Herkullinen uuniriisipuuro sopii joulun ajan herkuksi tai jälkiruoaksi. Nauti uuniriisipuuro kanelin tai herullisen piparkakkugranolan kanssa. Granolan reseptin löydät alta!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/uuniriisipuuro/

Tee näin:

Uuniriisipuuro
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Voitele noin 2 litran vetoinen uunivuoka pehmeällä voilla.
  • Lisää maito, puuroriisit ja suola ja sekoita hyvin.
  • Kypsennä puuroa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.
  • Sekoita puuroa ensimmäisen tunnin aikana kaksi kertaa.
  • Tarjoile puuro esim. piparkakkugranolan ja paistettujen omenien kanssa.
Paistetut omenat
  • Sulata voi ja fariinisokeri pannulla. Lisää pestyt, paloitellut omenat ja kaneli.
  • Paista, kunnes omenat pehmenevät (noin 10 minuuttia).
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Tarjoiluehdotus

Sillä aikaa, kun uuniriisipuuro on uunissa, on hyvä hetki valmistaa herkullinen piparkakkugranola riisipuuron kaveriksi!

Ainekset

4 annosta
Uuniriisipuuro
Puuroriisiä
2 dl
Arla® Puuromaitojuoma 1L (UHT)
1 l
Suolaa
n. ½ tl
Paistetut omenat
1 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Suurta omenaa (esim. jouluomenaa)
2
Kanelia
½ tl

Kommentit