Uunimakkara

Uunimakkara

35 minuuttia Illallinen Pääruoka Lounas
(9)
Kommentit
Uunimakkara on yksinkertainen ja herkullinen lounasklassikko. Laita uunimakkaran päälle niin paljon juustoa kuin haluat! Kokeile erilaisia juustoja.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/uunimakkara/

Tee näin:

Uunimakkara
  • Aloita valmistamaan uunimakkara laittamalla uuni kuumenemaan 175°C asteeseen.
  • Leikkaa makkaraan viiltoja, ei kuitenkaan niin syviä, että makkara katkeaisi. Aseta makkara uuninkestävään vuokaan.
  • Laita noin 1 tl sinappia jokaiseen viiltoon.
  • Raasta juusto tai käytä valmista juustoraastetta. Ripottele juustoraastetta uunimakkaran päälle.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne vuokaan uunimakkaran kanssa.
  • Paita uunimakkaraa ja tomaatteja uunin keskiosassa noin 20 min.
  • Ripottele uunimakkaran päälle tuoretta silputtua kirveliä juuri ennen tarjoilua.
  • Tarjoile valmis uunimakkara perunamuusin kanssa.
Perunamuusi
  • Kuori ja pilko perunat.
  • Keitä perunoita kevyesti suolatussa vedessä noin 10-15 min kunnes perunat ovat pehmeitä.
  • Kaada perunoiden keitinvesi pois ja muussaa perunat muusiksi sähkövatkaimella tai perunanuijalla.
  • Lämmitä maito ja voi ja sekoita ne perunamuusin sekaan.
  • Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Uunimakkara
Lenkkimakkaraa
400 g
Sinappia
½ dl
2 dl
Kirsikkatomaatteja
250 g
Hienonnettua tuoretta kirveli
½ dl
Perunamuusi
Perunoita
1 kg
2½ dl
25 g
Suolaa
1 tl
Pippuria
ripausta

Kommentit