Trifle

Trifle

20 minuuttia Jälkiruoka Klassikko
(0)
Kommentit
Tämä mansikkainen trifle on upea, täyteläinen jälkiruoka, jossa on marjoja ja kotitekoista tai ostettua kakkupohjaa. Trifle on helppo valmistaa, minkä lisäksi se on juhlava tarjottava illanistujaisissa ja juhlapyhinä.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/trifle/

Tee näin:

Trifle
  • Puolita mansikat ja laita ne leveään kulhoon.
  • Kaada marjojen päälle raparperimehu ja viini.
  • Vatkaa kerma ja sekoita se rahkan joukkoon.
  • Leikkaa kakkupohja viipaleiksi. Aseta muutama kakkuviipale lasikulhoon.
  • Kokoa trifle asettelemalla kulhoon marjat vuorotellen mehun, rahkan ja kakun kanssa.
  • Viimeistele trifle rahkalla ja koristele pinta marjoilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Trifle Q&A

Mikä on paras tapa kerrostaa trifle?
Onko trifle paras tehdä edellisenä päivänä?
Pitäisikö trifle tarjoilla huoneenlämpöisenä?
Miksi trifle meni vetiseksi?

Ainekset

6 annosta
Trifle
Mansikoita
1 l
Raparperimehutiivistettä
1 dl
Valkoviini
½ dl
1 dl
2 prk
Kakkupohjia
300 g

Klassinen brittiläinen jälkiruoka

Englantilainen trifle on kerroksellinen jälkiruoka, jossa mehevä kakkupohja, vaniljakastike, kerma ja hedelmät yhdistyvät luodakseen rikkaan ja mieleenpainuvan jälkiruoan. Trifle tarjoillaan perinteisesti suuressa, kirkkaassa lasikulhossa tai yksittäisinä annoksina lasimaljoissa, jotka tuovat esiin eri kerrokset ja koostumukset. Löydät monenlaisia ainesosia ja tekniikoita triflen kokoamiseen. Monet brittiläiset perheet palaavat juhlapäivinä rakkaan, perinteiden trifle-reseptin luokse. Nyt sinulla on tilaisuus tutustua triflen yltäkylläiseen maailmaan ja luoda oma versiosi.

Suussasulavia trifle-variaatioita

Jokaiseen vuodenaikaan, kontekstiin ja makuun löytyy sopiva pieni juju lisättäväksi klassiseen trifleen. Jälkiruoka voi olla makea ja runsas tai sitten raikas, kirpeä ja kevyt. Se voidaan valmistaa pikaisesti tai tuntikausia valmistellen. Kokeile kerrostaa murskattuja suklaakeksejä, suklaabrownieita ja suklaamoussea kermavaahdon kanssa, jotta saat täydellisen suklaatriflen. Tai anna sitruunakakun ja sitruunatahnan sekoittua tuoreiden mustikoiden ja makeutetun kerman kanssa houkuttelevassa sitruksisessa triflessä. Tai tee ultrakevyt trifle kreikkalaisella jogurtilla, marengilla ja marjoilla - ehkäpä vain sinulle yhtenä annoksena.

Miten trifle kannattaa säilyttää?

Paras tapa säilyttää ylijäänyt trifle on säilyttää se jääkaapissa. Peitä vanukas kelmulla tai ilmatiiviillä kannella, jotta ei-toivottuja aromeja ei pääse kulhoon. Trifle säilyy jääkaapissa 2-3 vuorokautta. Triflen säilyttäminen pakastimessa ei ole hyvä idea. Tämän jälkiruoan pakastaminen ja sulattaminen aiheuttaa sen, että eri kerrokset menettävät rakenteensa, ja lopputuloksena on vetinen sotku.

Kommentit