Tomaattipiirakka

Tomaattipiirakka

2 tuntia Brunssi Välipala
(22)
Kommentit
Maukas tomaattipiirakka tehdään rapeaan pohjaan, mutta voit käyttää myös kaupan valmiita piirakkapohjia. Kokeile maistuvaa reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/tomaattipiirakka/

Tee näin:

Piirakkapohja
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Aloita tomaattipiirakka valmistamalla ensin piirakkapohja. Sekoita täysjyväjauhot, vehnäjauhot ja suola keskenään.
  • Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murenna se jauhoihin. Lisää vesi ja vaivaa taikina kevyesti yhteen.
  • Painele taikina reunoja myöten piirakkavuokaan (n. 22 cm halkaisijaltaan).
  • Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia 200 asteessa.
Täyte
  • Kun piirakkapohja on esipaistunut, valmista tomaattipiirakan täyte.
  • Kuori sipulit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja puolita ne. Hienonna tuore timjami.
  • Sulata voi pannulla. Paista sipuli tasaisella lämmöllä noin 3 minuuttia. Levitä paistettu sipuli piirakkapohjalle.
  • Riko kanan munat kulhoon ja sekoita mukaan raejuusto, timjami, suola ja pippuri. Kaada seos sipulien päälle ja ripottele mozzarellaraastetta. Lisää lopuksi vielä tomaatit piirakalle.
  • Paista tomaattipiirakka 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Anna tomaattipiirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua ja koristele se halutessasi tuoreella timjamilla. Tarjoile herkullinen tomaattipiirakka lounaaksi tai ota piknikille mukaan.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Voit korvata tomaattipiirakan täytteeseen tulevan raejuuston myös maitorahkalla.

Ainekset

1 piirakka
(4 annosta per piirakka)
Piirakkapohja
Täysjyvävehnäjauhoja (n. 1 dl)
60 g
Vehnäjauhoja (n. 2 dl)
120 g
Karkeaa suolaa
½ tl
100 g
Vettä
2 rkl
Täyte
25 g
Sipulia (n. 300 g)
3
Kananmunat
2
Raejuusto
200 g
Tuoretta timjamia - tai kuivaa
1 tl
Karkeaa suolaa
1½ tl
Pippuria myllystä
100 g
Miniluumutomaattia
10

Kommentit