
Tilliliha
Illallinen
Pääruoka
Tilliliha on perinteinen pohjoismainen ruoka ja huolella valmistettuna, maistuu todella herulliselta. Tarjoile keitteyjen perunoiden tai paahdettujen juuresten kanssa.

Tee näin:
Arvioi resepti
Vinkki
Jos haluat perinteisen valkoisen kastikkeen, lisää kastikkeeseen vain hienonnettu tilli juuri ennen tarjoilua. Piparjuuriliha syntyy samalla ohjeelle, tillin asemasta lisää valmiseen kastikkeeseen n. 1 rkl raastettua piparjuurta.
Ainekset
5 annosta
Lihan keitto
Vasikan tai naudan etuselkää tai lapaa | 1½ kg |
---|---|
Porkkanaa | 2 |
Sipulia | 2 |
Purjoa | |
Kokonaisia valkopippuri | 10 |
Laakerinlehti | 1 |
Vettä | n. 1 l |
Vasikkafondia |
Tillikastike
3 rkl | |
Vehnäjauhoja | 3 rkl |
1 dl | |
Ruukku tuoretta tilli | 1 |
Suolaa | |
Rkl väkiviinaetikka | n. 2 |
Sokeria | n. 2 rkl |
Kommentit