Terveelliset sämpylät

Terveelliset sämpylät

Brunssi Välipala Aamupala
(7)
Kommentit
Nämä vehnänalkioita sisältävät sämpylät ovat terveellinen aloitus päivälle. Tarjoile leikkeleiden, juuston ja tuoreiden vihannesten kera!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/terveelliset-sampylat/

Tee näin:

  • Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi. Lisää suola, vehnänalkiot ja osa jauhoista. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot sekä öljy ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa, lämpimässä paikassa. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja leivo taikinan sekaan juustoraaste. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kymmeneen yhtä suureen palaan. Pyöritä palat pyöreiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Anna kohota hyvin liinan alla. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele sämpylät öljyllä ja paina siemeniin. Asettele sämpylät uudelleen leivinpaperille pellille. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

10 annosta
Hiivaa
25 g
Haaleaa vettä
2½ dl
Suolaa
½ tl
Vehnänalkioita
1 dl
Sämpyläjauhoja
n. 4 dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Pinnalle
1½ dl
Rypsiöljyä
1 rkl
Auringonkukan-, pellavan tai kurpitsansiemen
½ dl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet