
Terveellinen porkkanakakku
Terveellinen porkkanakakku syntyy mehulinkoon jääneestä porkkanan kuidusta, ja voi on reseptissä korvattu oliiviöljyllä. Kokeile kevyempää reseptiä!

Tee näin:
Terveellinen porkkanakakku
Arvioi resepti
Vinkki
Kokeile myös porkkanakakkureseptiemme klassikkoa, maailman parasta porkkanakakkua!
Ainekset
Reseptistä valmistuu 1 piirakka
Porkkanakakkupohja
Täysjyvävehnäjauho | 2½ dl |
---|---|
Ruokasoodaa | 1 tl |
Suolaa | 1 ripaus |
Kanelia | 2 tl |
Muskottipähkinäjauhe | ½ tl |
Vastaraastettua inkivääriä | 2 tl |
Sokeria | 1½ dl |
Ruskeaa sokeria | 1 dl |
Miedonmakuista oliiviöljyä | 1½ dl |
Kananmunat | 2 |
Porkkanakuitua mehulingosta tai raastetta porkkanoita | 5 dl |
Sokeroimatonta omenasosetta (jätä pois jos käytät porkkanaraastetta) | 1 dl |
Kuorrutus
Maustamatonta tuorejuustoa | 200 g |
---|---|
1 dl | |
Vaahterasiirappia | 1 rkl |
Appelsiinimehua | 1 rkl |
Appelsiinin raastettu kuori | ½ |
Tomusokeri | n. 7 dl |
Koristeeksi
Appelsiinin raastettu kuori | ½ |
---|
Kommentit