Täytekakku

Täytekakku

Jälkiruoka Klassikko
(120)
Kommentit
Täytekakku on juhlapöydän suosikkijälkiruoka. Täytekakku sopii myös kruunaamaan erilaiset merkkipäivät. Kokeile helppoa reseptiä, jolla onnistut varmasti!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/taytekakku/

Tee näin:

Valmista täytekakun pohja
  • Aloita täytekakun valmistus kuumentamalla uuni 175°C asteiseksi.
  • Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (ø noin 24 cm).
  • Vaahdota munat ja sokeri.
  • Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  • Anna täytekakkupohjan vetäytyä vuoassa hetken aikaa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
Valmista täytekakun täyte
  • Mittaa täytettä varten 1,5dl kermaa ja kaada se sekä maito, keltuaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan.
  • Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee ja ensimmäinen kupla nousee pintaan.
  • Nosta kattila pois liedeltä.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
  • Nosta liivatelehdet vedestä ja sekoita lämpimään täytteeseen huolellisesti. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat kokonaan sulaneet.
  • Nosta kattila kylmään veteen jäähtymään. Sekoita välillä.
Kokoa täytekakku
  • Vaahdota 2 dl kermaa ja mausta vaniljasokerilla.
  • Sekoita vaahto täytteeseen.
  • Jaa kakkupohja kahdeksi kerrokseksi.
  • Levitä täytettä ja soseutettuja marjoja kerrosten väliin.
  • Vaahdota loppu kerma ja kuorruta täytekakku.
  • Koristele tuoreilla marjoilla.
  • Tarjoile valmis täytekakku mahdollisimman pian koristelun jälkeen.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Täytekakku Q&A

Mikä kerma on paras täytekakkuun?
Voiko kakkukerrosten väliin laittaa kermaa?
Miten vatkata kuohukerma ilman sähkövatkainta?
Kuinka kauan kermavaahto säilyy kakun päällä?

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 kpl
Kakkupohja
Kananmunaa
4
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte
1½ dl
Kuohukermaa
3½ dl
Kananmunan keltuaista
2
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja
1 rkl
Liivatelehtiä
4
Vaniljasokeria
2 tl
Soseutettuja marjoja (esim. mansikoita tai vadelmia)
3 dl
Koristeluun
Kuohukermaa
3 dl
Tuoreita marjoja

Täytekakku vie makealle matkalle kakkutaivaaseen

Juhlitpa sitten syntymäpäivää, vuosipäivää tai vaikka vain viikonloppua, tämä herkullinen täytekakku, jossa on tuoreita kesähedelmiä ja kevyesti kermavaahtoa, vie sinut varmasti kakkutaivaaseen.

Kokeile eri makuja - passionhedelmä tai suklaa

Tätä täytekakkureseptiä voi muokata niin, että se hivelee juuri sinun makunystyröitäsi. Piditpä sitten trooppisista hedelmistä, kuten mangosta tai passionhedelmästä, tai suklaan tai hasselpähkinälevitteen runsaudesta - tämä resepti tarjoaa täydellisen pohjan omalle makuluomuksellesi.

Koristele täytekakku luovalla tavalla

Täydellinen täytekakku on sekä kaunis päältä että maultaan herkullinen. Kun lisäät kermavaahtoon tilkan elintarvikeväriä ja käytät kauden hedelmien sekä pakastettujen hedelmien ja marjojen runsasta väripalettia, voit antaa mielikuvituksellesi vapaat kädet tehdä kakusta upea luomus. Kruunaa täytekakku ripauksella murskattuja pähkinöitä, kaakaota tai tomusokeria, jotta saat lisää vastustamatonta makua ja viimeisen silauksen täytekakun ulkonäköön.

Kommentit