Tandoorikanaa ja mangosalaattia

Tandoorikanaa ja mangosalaattia

55 minuuttia
Tandoorikana tuo Intian ruokapöytään! Herkullisen mausteisen kanan tasapainottaa makea ja raikas mangosalaatti.
https://www.arla.fi/reseptit/tandoorikanaa-ja-mangosalaattia/

Tee näin:

Tandoorikana
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen (tavallinen uuni).
  • Puhdista kana ja poista mahdolliset jäljellä olevat höyhenet.
  • Erottele se reisiin ja rintavartaisiin.
  • Tee terävällä veitsellä 3-4 viiltoa molemmin puolin jokaiseen palaan.
  • Sekoita kreikkalainen jogurtti, tandoorimausteseos, tomaattipyree, inkivääri, valkosipuli ja suola suuressa pakastepussissa.
  • Siirrä kanapalat pussiin ja hiero liha hyvin marinadiin.
  • Aseta marinoituneet palat uuninkestävään vuokaan ja kypsennä niitä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Siirrä uunivuoka uunin yläosaan ja grillaa tandoori-kanaa noin 3 minuuttia - ei haittaa, jos reunat ovat hieman palaneet, jotta se näyttää siltä kuin olisit käyttänyt perinteistä, puuhiilellä toimivaa tandoor-uunia.
Mangosalaatti
  • Pilko ja sekoita mango ja loput ainekset hyvin.
  • Mausta maun mukaan.
  • Tarjoile tandoorikana mangosalaatin ja lämpimän, vastakeitetyn riisin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Kreikkalaista jogurttia sisältävää makupitoisen marinadimme voi käyttää minkä tahansa kanan osan maustamiseen. Maukkaita ideoita ovat uunissa paahdetut, grillatut tai paistetut siivet, reidet tai rinnat herkullisena välipalana tai jopa puolikas tai kokonainen tandoori-kana, jos sinulla on vieraita illallisella tai haluat tarpeeksi herkullisia tähteitä. Voit käyttää marinadia myös erilaisten vihannesten tai herkkien äyriäisten, kuten katkarapujen tai katkarapujen, maustamiseen.

Tandoorikanaa ja mangosalaattia Q&A

Tandoorikana on herkullisen mausteinen ruoka arkeen, sekä viikonloppuun. Lue lisää alta!

Mitä on tandoorikana?
Tandoori-kana on tunnettu intialainen ruokalaji. Perinteisesti kana päällystetään tandoori-mausteisella jogurttimarinadilla ja kypsennetään tandoorissa, joka on suuri uurnanmuotoinen uuni, joka on yleensä tehty savesta tai keramiikasta ja jota on käytetty antiikin ajoista lähtien lihan paahtamiseen ja happamattoman leivän paistamiseen, jolloin se saa sille ominaisen punaisen ja hiiltyneen ulkonäön. Tandoori masala -mausteseos valmistetaan juustokuminasta, kardemummasta, pippurista, neilikasta, korianterinsiemenistä, laakerinlehdestä, muskottipähkinästä, chilistä, paprikasta, inkivääristä ja kurkumasta.
Miten tandoorikanaa tehdään?
Tämän herkullisen intialaisen ruokalajin valmistaminen on melko helppoa. Valmistele kananpalaset ja viillota ne veitsellä, jotta jogurttimarinadi, jossa on tandoorimausteita, tomaattipyreetä, valkosipulia ja inkivääriä, voi antaa niille makua. Hiero marinadi lihaan ja paista se uunissa. Voit myös antaa lihan marinoitua niin kauan kuin haluat, esimerkiksi muutaman tunnin tai yön yli, jos sinulla on aikaa. Tarjoa heti kypsennyksen jälkeen esimerkiksi riisin ja mangosalaatin kanssa.
Miten tandoorikana kannattaa lämmittää uudelleen?
Tandoori-kana on parasta lämmittää 180 °C:seen esilämmitetyssä uunissa. Ota se pois jääkaapista ja anna sen kypsyä muutaman minuutin ajan. Peitä se sitten alumiinifoliolla, jotta se ei kuivu. Kuumenna sitä 10-15 minuuttia. Voit tarkistaa sen lämpötilan lihalämpömittarilla ja varmistaa, että sen sisälämpötila on 75 °C. Kun liha on lämmennyt, ota se pois uunista ja anna sen levätä muutama minuutti ennen tarjoilua. Mikroaaltouunin käyttäminen uudelleenlämmitykseen ei ole suositeltavaa, koska se voi helposti kuivattaa murean lihan.
Onko tandoorikana mausteista?
Tandoorikana, joka on tunnettu voimakkaasta ja aromikkaasta maustaan, on hieman mausteista. Kastike antaa sille erilaisia makuja, ja jotkin sen sisältämistä mausteista, kuten juustokumina, korianteri, kurkuma ja paprika, voivat antaa ruokalajille lievän tai keskivahvan tulisuuden. Muut ainesosat, kuten tuore inkivääri ja valkosipuli, tekevät siitä myös erittäin aromaattisen ja hieman mausteisen. Vaikka sitä ei paistettaisikaan perinteisessä tandoor-uunissa, se saa tyypillisen savuisen maun, kun marinadi paistetaan.
Mitä tarjoilla tandoorikanan kanssa?
Tandoorikanan lisukkeeksi sopivat tuore keitetty riisi ja salaatit. Eläväinen salaatti, jossa on eksoottisia hedelmiä ja kirpeää kastiketta, on täydellinen, ja se sopii hyvin myös erilaisten vihannesten kanssa, jotka voidaan jopa maustaa samalla tuoksuvalla jogurttimarinadilla. Ruoan tarjoilu naanin kanssa tai mahdollisten tähteiden käyttäminen kääreiden tai pitojen täytteeksi on myös uskomattoman maukasta.

Ainekset

Tandoorikana
Kanankoipia
4
2½ dl
Tandoori-mausteseosta
1 rkl
Tomaatteja sosetta
3 rkl
Valkosipulinkynttä
2
Inkivääriä
1 rkl
Suolaa
1 tl
Mangosalaatti
Mango
1
Ananas
½
Vihreä paprika
1
Chilihiutaleita
1 rkl
Limettimehua
1 rkl
Suolaa
½ tl
Tarjoiluun
Basmatiriisiä
Lisää herkullisia ideoita
Intialainen naanleipä
20 minuuttia
Intialainen naanleipä
(1)

Maukasta intialaista tandoorikanaa ja mangosalaattia

Intialainen tandoorikana on aistien juhlaa aina rohkeista ja aromaattisista mausteista mureaan ja mehevään rakenteeseen. Nautitpa sitä sellaisenaan tai muiden intialaisten herkkujen kera, se tyydyttää varmasti kaikki tämän rohkean ja maukkaan keittiön himot.

Hyvin valmistettuna punaiset tandoorikanan reidet ovat rakenteeltaan ihanan meheviä, tyydyttäviä ja suussa sulavia. Kanan ulkopuoli on usein hieman hiiltynyt ja karamellisoitunut uunin grillivastuksen korkeasta kuumuudesta, mikä tuo ruokaan lisää rakennetta. Viimeisten minuuttien grillaaminen uunissa saattaa myös rapsuttaa nahan ja lisätä siten hieman rapeutta.

Klassinen tandoorikana saa tasapainoa kreikkalaisesta jogurtista

Aito tandoorikana masala tai marinadi antaa miedon makuiselle lihalle aromaattisia mausteita, tuoretta inkivääriä, kirpeää valkosipulia ja kirpeää jogurtin makua. Suositussa intialaisessa mausteseoksessa on paljon makua, kuten kirkas kurkuma, sitruksinen korianteri, savuinen paprika ja syvyyttä lisäävä kumina. Se maustaa lihan ja antaa sille ominaisen kauniin punaisen värin.

Kreikkalainen jogurtti toimii mureuttajana, joka auttaa tekemään kanasta pehmeää, kosteaa ja mehukasta paistettaessa. Perinteisesti sitä marinoidaan useita tunteja tai yön yli, jotta maut pääsevät tunkeutumaan kanaan, mutta myös nopea versio on uskomattoman maukas.

Tarjoile riisin ja mausteisen mangosalaatin kanssa

On varsin suosittua tarjoilla tandoorikanaa riisin ja tuoreen salaatin kanssa. Basmati-riisi on hyvä valinta, sillä tämä riisityyppi on tunnettu selvästi pähkinäisestä maustaan ja hieman kukkaisesta aromistaan. Sen maku ja aromi tekevät siitä täydellisen lisukkeen tälle maukkaalle intialaiselle tandoorikanalle.

Tuore mangosalaatti sisältää myös runsaasti makua. Makean hapokas mango, makean kirpeä ananas ja hieman kitkerä vihreä paprika sekoitetaan kirpeään limen mehuun ja mausteiseen punaiseen chilipippuriin, ja näin syntyy rohkeiden ja kirkkaiden makujen yhdistelmä. Tämä mehukas mangosalaatti on rakenteeltaan murea ja rapea, ja se on herkullinen lisuke, joka sopii täydellisesti yhteen maukkaan lihan kanssa.

Lisää oma kosketuksesi

Tarjoilutapojen vaihtelu marinoidun kanan tai tähteiden nauttimisen välillä on hyvä tapa pitää asiat mielenkiintoisina. Voit esimerkiksi tarjoilla tandoori-kanaa ja vihanneksia samosareseptimme mintturaitan kera tai tehdä maukkaan mangochutneyn tyhjästä. Sekoitus makeita ja hieman kitkeriä uunivihanneksia, kuten porkkanaa, vihreää paprikaa, punasipulia, ruusukaaleja, kesäkurpitsaa ja kukkakaalia, sopii hyvin maukkaan, punaisen lihan kanssa.

Mahdollisista tähteistä voi tehdä herkullisia kääreitä, pitoja tai salaatteja. Silppua kana kahdella haarukalla, sekoita se mangosalaatin joukkoon ja täytä vastapaistettu pitaleipä tai wrap. Jäljelle jääneistä tandoorikana-wrapseista ja pitoista saa herkullisia, pakattuja lounaita. Jos haluat perinteisemmän, intialaisen leipävaihtoehdon, suosittelemme kotitekoista naania.