Tandoorikanaa ja mangosalaattia

Tandoorikanaa ja mangosalaattia

55 minuuttia
(0)
Kommentit
Tandoorikana tuo Intian ruokapöytään! Herkullisen mausteisen kanan tasapainottaa makea ja raikas mangosalaatti.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/tandoorikanaa-ja-mangosalaattia/

Tee näin:

Tandoorikana
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen (tavallinen uuni).
  • Puhdista kana ja poista mahdolliset jäljellä olevat höyhenet.
  • Erottele se reisiin ja rintavartaisiin.
  • Tee terävällä veitsellä 3-4 viiltoa molemmin puolin jokaiseen palaan.
  • Sekoita kreikkalainen jogurtti, tandoorimausteseos, tomaattipyree, inkivääri, valkosipuli ja suola suuressa pakastepussissa.
  • Siirrä kanapalat pussiin ja hiero liha hyvin marinadiin.
  • Aseta marinoituneet palat uuninkestävään vuokaan ja kypsennä niitä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Siirrä uunivuoka uunin yläosaan ja grillaa tandoori-kanaa noin 3 minuuttia - ei haittaa, jos reunat ovat hieman palaneet, jotta se näyttää siltä kuin olisit käyttänyt perinteistä, puuhiilellä toimivaa tandoor-uunia.
Mangosalaatti
  • Pilko ja sekoita mango ja loput ainekset hyvin.
  • Mausta maun mukaan.
  • Tarjoile tandoorikana mangosalaatin ja lämpimän, vastakeitetyn riisin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Kreikkalaista jogurttia sisältävää makupitoisen marinadimme voi käyttää minkä tahansa kanan osan maustamiseen. Maukkaita ideoita ovat uunissa paahdetut, grillatut tai paistetut siivet, reidet tai rinnat herkullisena välipalana tai jopa puolikas tai kokonainen tandoori-kana, jos sinulla on vieraita illallisella tai haluat tarpeeksi herkullisia tähteitä. Voit käyttää marinadia myös erilaisten vihannesten tai herkkien äyriäisten, kuten katkarapujen tai katkarapujen, maustamiseen.

Tandoorikanaa ja mangosalaattia Q&A

Tandoorikana on herkullisen mausteinen ruoka arkeen, sekä viikonloppuun. Lue lisää alta!

Mitä on tandoorikana?
Miten tandoorikanaa tehdään?
Miten tandoorikana kannattaa lämmittää uudelleen?
Onko tandoorikana mausteista?
Mitä tarjoilla tandoorikanan kanssa?

Ainekset

4 annosta
Tandoorikana
Kanankoipia
4
Kreikkalaista jogurttia
2½ dl
Tandoori-mausteseosta
1 rkl
Tomaatteja sosetta
3 rkl
Valkosipulinkynttä
2
Inkivääriä
1 rkl
Suolaa
1 tl
Mangosalaatti
Mango
1
Ananas
½
Vihreä paprika
1
Chilihiutaleita
1 rkl
Limettimehua
1 rkl
Suolaa
½ tl
Tarjoiluun
Basmatiriisiä

Maukasta intialaista tandoorikanaa ja mangosalaattia

Intialainen tandoorikana on aistien juhlaa aina rohkeista ja aromaattisista mausteista mureaan ja mehevään rakenteeseen. Nautitpa sitä sellaisenaan tai muiden intialaisten herkkujen kera, se tyydyttää varmasti kaikki tämän rohkean ja maukkaan keittiön himot.

Hyvin valmistettuna punaiset tandoorikanan reidet ovat rakenteeltaan ihanan meheviä, tyydyttäviä ja suussa sulavia. Kanan ulkopuoli on usein hieman hiiltynyt ja karamellisoitunut uunin grillivastuksen korkeasta kuumuudesta, mikä tuo ruokaan lisää rakennetta. Viimeisten minuuttien grillaaminen uunissa saattaa myös rapsuttaa nahan ja lisätä siten hieman rapeutta.

Klassinen tandoorikana saa tasapainoa kreikkalaisesta jogurtista

Aito tandoorikana masala tai marinadi antaa miedon makuiselle lihalle aromaattisia mausteita, tuoretta inkivääriä, kirpeää valkosipulia ja kirpeää jogurtin makua. Suositussa intialaisessa mausteseoksessa on paljon makua, kuten kirkas kurkuma, sitruksinen korianteri, savuinen paprika ja syvyyttä lisäävä kumina. Se maustaa lihan ja antaa sille ominaisen kauniin punaisen värin.

Kreikkalainen jogurtti toimii mureuttajana, joka auttaa tekemään kanasta pehmeää, kosteaa ja mehukasta paistettaessa. Perinteisesti sitä marinoidaan useita tunteja tai yön yli, jotta maut pääsevät tunkeutumaan kanaan, mutta myös nopea versio on uskomattoman maukas.

Tarjoile riisin ja mausteisen mangosalaatin kanssa

On varsin suosittua tarjoilla tandoorikanaa riisin ja tuoreen salaatin kanssa. Basmati-riisi on hyvä valinta, sillä tämä riisityyppi on tunnettu selvästi pähkinäisestä maustaan ja hieman kukkaisesta aromistaan. Sen maku ja aromi tekevät siitä täydellisen lisukkeen tälle maukkaalle intialaiselle tandoorikanalle.

Tuore mangosalaatti sisältää myös runsaasti makua. Makean hapokas mango, makean kirpeä ananas ja hieman kitkerä vihreä paprika sekoitetaan kirpeään limen mehuun ja mausteiseen punaiseen chilipippuriin, ja näin syntyy rohkeiden ja kirkkaiden makujen yhdistelmä. Tämä mehukas mangosalaatti on rakenteeltaan murea ja rapea, ja se on herkullinen lisuke, joka sopii täydellisesti yhteen maukkaan lihan kanssa.

Lisää oma kosketuksesi

Tarjoilutapojen vaihtelu marinoidun kanan tai tähteiden nauttimisen välillä on hyvä tapa pitää asiat mielenkiintoisina. Voit esimerkiksi tarjoilla tandoori-kanaa ja vihanneksia samosareseptimme mintturaitan kera tai tehdä maukkaan mangochutneyn tyhjästä. Sekoitus makeita ja hieman kitkeriä uunivihanneksia, kuten porkkanaa, vihreää paprikaa, punasipulia, ruusukaaleja, kesäkurpitsaa ja kukkakaalia, sopii hyvin maukkaan, punaisen lihan kanssa.

Mahdollisista tähteistä voi tehdä herkullisia kääreitä, pitoja tai salaatteja. Silppua kana kahdella haarukalla, sekoita se mangosalaatin joukkoon ja täytä vastapaistettu pitaleipä tai wrap. Jäljelle jääneistä tandoorikana-wrapseista ja pitoista saa herkullisia, pakattuja lounaita. Jos haluat perinteisemmän, intialaisen leipävaihtoehdon, suosittelemme kotitekoista naania.

Kommentit