Tacopiirakka

Tacopiirakka

Herkut Välipala
(60)
Kommentit
Maukkaan herkullinen tacopiirakka on ihana suolainen leivonnainen vaikkapa perjantain leffailtaan. Kokeile jo tänään!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/tacopiirakka/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita voi, jauhot ja paprikajauhe murusiksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  • Painele taikina piirasvuokaan tai uunivuokaan (halkaisija noin 30 cm). Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Laita vuoka jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 12 minuuttia.
  • Ruskista jauheliha pannulla ja lisää tacomauste ja vesi. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
  • Halkaise tomaatit, valuta chilin palaset, kuutioi paprika. Täytä piirakkapohja jauhelihalla, sekoita crème fraîchet ja lisää seos jauhelihan päälle.
  • Peitä tomaateilla ja chilillä, ripottele päälle juustoa ja lopuksi paprikajauhetta. Paista tacopiirakkaa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Vinkki! Jos haluat piirakan täytteestä vieläkin tulisemman, lisää siihen 1-2 tl chilijauhetta.

Ainekset

150 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Paprikajauhetta
1 tl
Vettä
2 rkl
Täyte
Jauhelihaa
noin 500 g
1 rkl
Pussi tacomaustetta
1
Vettä
1 dl
2 prk
Punaista paprika kuutioina
Kirsikkatomaatteja
250 g
Säilyke- tai tuoretta chili palasina
noin 5 rkl
150 g
Paprikajauhetta
1½ tl
Tarjoiluun
3 dl
Maissilastu

Kommentit