Suolakaramellilla maustettu taatelikakku

Suolakaramellilla maustettu taatelikakku

1 tunti Jälkiruoka
(2)
Kommentit
Suolakaramellilla maustettu taatelikakku sopii niin jälkiruokapöytään kuin iltapäivän kahvihetkeen.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/suolakaramellilla-maustettu-taatelikakku/

Tee näin:

Suolakaramellilla maustettu taatelikakku
  • Tee mantelimassa ensin, sillä sen jäähtyminen vaatii aikaa. Laita mantelit tehosekoittimeen ja sekoita suurimmalla nopeudella noin kaksi minuuttia. Lisää taatelit, kaakao ja suola. Jatka sekoittamista suurimmalla nopeudella 3-5 minuuttia, kunnes seos on täysin sileää. Laita seos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (noin 10 x 30 cm), litistä ja pakasta noin 15 minuuttia.
  • Laita karamelli-täatelipohjaa varten kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita suurimmalla nopeudella 3-5 minuuttia, kunnes ne ovat täysin sileitä.
  • Ota mantelimassaa sisältävä vuoka pakastimesta. Peitä mantelimassa karamelli-täysmehupohjalla tasaiseksi kerrokseksi ja palauta vuoka takaisin pakastimeen vielä 15 minuutiksi.
  • Ota tarjotin jälleen kerran pois pakastimesta. Sulata suklaa vesihauteessa (tämä onnistuu helposti käyttämällä vedellä täytettyyn kattilaan asetettua kuumakestävää kulhoa) ja peitä sitten karamellitorttukerros sulatetulla suklaalla. Anna jäähtyä pakastimessa noin 30 minuuttia tai kunnes suklaa on täysin kiinteää.
  • Poista kakku vuoasta ja aseta se suklaapuoli alaspäin. Koristele pinta marjoilla ja tarjoile!
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Suolakaramellilla maustettu taatelikakku Q&A

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Voiko taatelikakkua pakastaa?
Voiko taatelikakusta tehdä gluteenittoman tai vegaanisen?
Millaisia luovia tapoja koristella treffikakku erityistä tilaisuutta varten?

Ainekset

8 kpl
Mantelitahna
Manteleita
150 g
Taateleita
150 g
Kaakaojauhetta
2 rkl
Merisuolaa
½ tl
Taatelipohja
Kivettömiä taateleita
200 g
Kookosöljyä
2 rkl
Merisuolaa
1 tl
2 dl
Tummaa suklaata 70 %, karkeasti pilkottua
200 g
Koristeluun
Marjat

Taatelikakun historia suosittuna jälkiruokana ympäri maailmaa

Taatelikakut ovat maailman vanhimpia jälkiruokia, koska taatelit ovat olleet suhteellisen edullisia ja helposti saatavilla olevia luonnollisia makeutusaineita. Taatelit ovat peräisin Lähi-idästä, jossa niitä käytetään monenlaisissa perinteisissä jälkiruoissa, ja ne kuuluvat vanhimpiin viljeltyihin hedelmiin. Hedelmällä on tärkeä asema myös eurooppalaisissa kulttuureissa - esimerkiksi Englannissa taatelit ovat tärkeä osa useita jouluisia jälkiruokia, kuten hedelmäkakkua, ja Espanjassa taatelipähkinäkakku on valensialainen herkku.

Parhaat tavat nauttia taatelikakusta: täytteet ja levitteet

Tämä taatelikakun resepti on tasapainoinen, mutta siinä on tilaa kokeiluille, joilla voit antaa sille erilaisen luonteen. Karamellikastike on klassinen kruunu, joka yhdistyy hyvin kakun makujen kanssa, tai jos haluat suolaisen kontrastin, kokeile kermajuustoa tai mascarponea. Mausteinen ja epätavallinen vaihtoehto on inkiväärikuorrutus, jossa yhdistetään tomusokeria, voita, jauhettua inkivääriä ja ripaus vaniljaa.

Lisää makua saat lisäämällä hieman kardemummaa

Kardemumma on salainen ase, joka voi nostaa jälkiruoat seuraavalle tasolle, eikä taatelikakku ole poikkeus - kokeile lisätä karamelli-taatelipohjaan hieman jauhettua kardemummaa ja kanelia ennen sekoittamista.

Sopii täydellisesti kahvin tai teen kanssa

Ei ole mitään tiukkoja sääntöjä siitä, minkälaisen juoman kanssa tämä maukas kakku kannattaa yhdistää, mutta sen makea luonne sopii hyvin vahvan kahvin tai tummemman, täyteläisemmän teelaadun kanssa.

Kommentit