Suolainen galette

Suolainen galette

50 minuuttia Brunssi Alkuruoka
(1)
Kommentit
Suolainen galette on yksinkertainen ranskalainen piirakka, joka maistuu herkulliselta ja toimii loistavasti juhlavanakin herkkuna. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/suolainen-galette/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan suolainen galette asettamalla voitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen.
  • Suikaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuullota purjosipuli ja valkosipuli voissa pannulla, noin 10 minuuttia. Lisää sipuleiden joukkoon tuore timjami, suola ja pippuri. Viipaloi tomaatit.
  • Sekoita créme fraîche juustoraasteen kanssa ja kaada taikinan päälle. Jätä noin 3 cm levyinen reuna taikinaan. Levitä kuullotettu purjo ja valkosipuli sekä tomaattiviipaleet taikinan päälle.
  • Lisää lopuksi hunajaa galetten päälle. Taittele taikinan reunaa korkeammaksi.
  • Paista suolainen galette uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Käytä erivärisiä ja muotoisia tomaatteja kauneimman piirakan aikaansaamiseksi.

Ainekset

4 annosta
Lehtitaikina
250 g
Purjoa
150 g
Valkosipulinkynttä
2
2 rkl
Tuoretta silputttua timjamia
2 rkl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Erilaisia tomaatteja
350 g
1 dl
Castello® Präst -juustoa
100 g
Hunajaa
1 rkl

Kommentit