Suklaakeksit

Suklaakeksit

45 minuuttia Jälkiruoka Naposteltavaa Klassikko
(10)
Kommentit
Nämä suklaakeksit hasselpähkinöillä eivät koskaan mene pois muodista. Vaikka suklaakeksien resepti juontaa juurensa 80-luvulle, on resepti edelleen hyvin suosittu. Pienet, herkulliset keksit, joissa on suklaata ja hasselpähkinää, ovat herkullinen klassikko.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/suklaakeksit/

Tee näin:

Suklaakeksit
  • Kuumenna uuni 175 °C:n normaaliin uunilämpötilaan.
  • Vatkaa voi ja sokeri hyvin.
  • Sekoita joukkoon fariinisokeri ja muna.
  • Sekoita jauhot, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola keskenään ja sekoita ne voiseokseen.
  • Lisää suklaa ja hasselpähkinät.
  • Siirrä kahdella lusikalla pieniä taikinapalloja vuoratulle pellille.
  • Litistä keksejä hieman ja paista niitä uunin yläosassa noin 7 minuuttia.
  • Anna niiden jäähtyä muutaman minuutin ajan ja syö keksit, kun ne ovat vielä lämpimiä ja vastaleivottuja.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Suklaakeksit Q&A

Maukkaiden keksien tekeminen on helppoa suklaakeksien reseptimme avulla. Alta voit oppia paljon lisää kyseisestä herkusta lukemalla vastauksia joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Miten tehdä suklaakeksejä?
Miten tehdä pehmeä suklaakeksi?
Miten voi vaikuttaa suklaakeksien koostumukseen?
Miksi valmistamani suklaakeksit ovat lättäniä?
Miten pakastaa suklaakeksitaikina?
Voiko suklaakeksitaikinan säilyttää jääkaapissa?

Ainekset

25 palaa
Suklaakeksit
75 g
Sokeria
100 g eli n. ¾ dl
Fariinisokeria
50 g eli n. ¾ dl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
150 g eli n. 2½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Ruokasooda
½ tl
Suolaa
½ tl
Tummaa suklaa (n. 55 % kaakaota)
100 g
Puolitettuja hasselpähkinöitä
50 g

Herkulliset suklaakeksit

Nämä suklaakeksit on helppo valmistaa, mutta niiden syömistä on paljon vaikeampi lopettaa. Niiden tahmea keskusta on uskomattoman pehmeä ja herkkä, ja niihin on helppo upottaa hampaat. Tahmea suklaa tuntuu sulavan suussa, kun taas keksin rapeat reunat ja maanläheiset hasselpähkinän palat lisäävät rakennetta ja luovat mielettömän herkuttelukokemuksen.

Jos et koskaan kyllästy pähkinöitä sisältäviin kekseihin, tutustu maapähkinävoi-keksien reseptiimme, tai jos haluat kokeilla jotain täysin erilaista makuprofiilia, tutustu rapeisiin ja koristeellisiin piparkakkukekseihimme, jotka sopivat täydellisesti joulun viettoon.

Tee keksejä suklaalastuilla - helposti

Nämä keksit ovat herkullisia riippumatta siitä, käytätkö suklaalastuja vai suklaapaloja. Suklaalastut ovat ehkä helpompi valinta, mutta omien suklaapalojen valmistaminen ei myöskään ole kovin aikaa vievää. Kun käytät suklaakekseissä paloja, voit käyttää suosikkisuklaatyyppiäsi ja pilkkoa suklaan juuri siihen kokoon, joka on mielestäsi paras - ehkä sekoitus isoja ja pieniä paloja?

Saat täydellisen pehmeän ja tahmean lopputuloksen

Paras suklaakeksiresepti on sellainen, jolla voit leipoa todella herkullisia keksejä, jotka kulkevat pehmeän, pureskeltavan ja reunoiltaan hieman rapean välillä. Voin ja sokerin hyvä vatkaaminen, fariinisokerin käyttäminen ja keksien paistaminen hetken aikaa korkeassa lämpötilassa ovat joitakin keinoja varmistaa täydellinen lopputulos. Nauttimalla suklaakeksejä sen jälkeen, kun olet antanut niiden jäähtyä vain hetken aikaa, varmistat parhaiten, että niiden suklaakeskusta on vielä lämmin ja tahmea ja että ne herkutellaan silloin, kun ne ovat parhaimmillaan.

Lisää oma kosketuksesi suklaakeksireseptiin

Helppo suklaakeksien perusreseptimme mahdollistaa monenlaisia muunnelmia. Kokeile esimerkiksi erityisen tahmaisia ja pureskeltavia vaahtokarkkikeksejä. Vaahtokarkkipaloja sisältävä suklaakeksi on tahmea ja herkullinen, ja makeiden, paahteisten vaahtokarkkien maku yhdessä klassisen suklaakeksin suklaisen ja voisen koostumuksen kanssa on suorastaan suussa sulava. Kokeile valmistaa omat pienet, kotitekoiset vaahtokarkit helpolla reseptillämme luodaksesi tämän vastustamattoman keksivariaation.

Jos et saa tarpeeksi suklaasta, voit muokata tästä reseptistä tupla- tai triplasuklaakeksien reseptin! Voit valita valkosuklaan, maitosuklaan ja tumman suklaan välillä - yhdistele ja sekoita niitä haluamallasi tavalla. Haluatko makeamman ja raikkaamman variaation? Käytä siinä tapauksessa valko- ja maitosuklaata. Haluatko vähän kaikkea? Käytä kaikkia kolmea lajia. Haluatko hieman tummaa sekä makeaa? Käytä tummaa ja maitosuklaata. Kokeile eri suklaita ja löydä suosikkiyhdistelmäsi!

Vinkkejä

Suolan käyttäminen makeissa ruokalajeissa, kuten kekseissä ja kakkuissa, saattaa tuntua vastenmieliseltä. Suolalla on kuitenkin hieno kyky voimistaa muita makuja, myös leivonnaisissa, erityisesti suklaassa. Ripottele heti uunista otettujen suklaakeksien päälle hieman merisuolaa, jotta saat kevyesti suolattuja suklaakeksejä, joissa on täyteläisempi maku.

Merisuolaa ei suositella käytettäväksi itse keksitaikinassa. Koska keksien paistoaika on suhteellisen lyhyt, taikinassa olevalla suolalla ei ole riittävästi aikaa "sulaa" kekseihin, mikä voi johtaa suuriin, sulamattomiin suolakiteisiin. Merisuolaiset suklaakeksit syntyvät parhaiten ripottelemalla niiden pinnalle kevyesti suolaa vasta paistamisen jälkeen.

Kommentit