Suklaa-Pavlova

Suklaa-Pavlova

2 tuntia
Suklaa-pavlova on kahvipöydän näyttävä kakku. Suklaa-pavlovassa on suklaa-marenkipohja, jossa on suklaakreemiä ja kahvivoita. Kokeile herkullista reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/suklaa-pavlova/

Tee näin:

Suklaa-marenkipohjat
  • Aloita suklaa-pavlova marenkipohjien valmistuksella. Laita ensin uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
  • Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja lisää marenkitaikinaan.
  • Erottele huoneenlämpöisistä kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Säästä 3 keltuaista täytteeseen.
  • Siirrä munanvalkuaiset leivontakulhoon ja vatkaa vatkaimen keskiteholla pehmeäksi vaahdoksi.
  • Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähän kerrallaan ja lisää myös maissitärkkelysjauho. Nosta vatkaimen tehoa pikkuhiljaa, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. Lisää taikinaan nopeasti valkoviinietikka ja sekoita sulanut suklaa vielä marenkitaikinaan.
  • Lusikoi kolme pyöreää, halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoista pohjaa kahteen leivinpaperiarkkiin.
  • Paista molempia levyjä samanaikaisesti uunissa noin tunnin ajan. Sammuta uuni ja anna marenkipohjien seistä vielä vähintään tunnin ajan jälkilämmössä.
Suklaakreemi
  • Valmista seuraavaksi suklaakreemi. Vatkaa kaikki ainekset voita lukuun ottamatta paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa kermaa voimakkaasti, kunnes suklaakreemi on ihanan paksua ja kiiltävää.
  • Poista kattila liedeltä ja lisää pienet voinokareet. Anna kreemin jäähtyä hetki ja kaada suklaakreemi pursotuspussiin.
  • Säilytä jääkaapissa, kunnes suklaa-pavlova kootaan kasaan.
Kahvivoikreemi
  • Valmista kahvivoikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri, munankeltuaiset, kahvi ja suola tasaiseksi voikreemiksi.
Suklaa-pavlovan kokoaminen
  • Aseta yksi marenkipohja kakkulautaselle. Levitä puolet kahvivoikreemistä. Lisää päälle toinen marenkipohja ja levitä loput kahvivoikreemistä.
  • Aseta viimeinen pohja ja levitä päälle suklaakreemi. Anna suklaa-pavlovan jäähtyä noin 1 tunti ennen tarjoilua.
  • Vatkaa kerma ja levitä se kakun päälle. Viimeistele suklaa-pavlova mantelilastuilla ja tarjoile.
Valmis!

Ainekset

Suklaa-marenkipohjat
Munanvalkuaista
5
Sokeria
2½ dl
Maissitärkkelystä
2 tl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Tummaa suklaa
70 g
Suklaakreemi
1 dl
Vahvaa kahvia
1 dl
Kananmuna
1
Kaakaota
1 dl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
2 tl
2 rkl
Kahvivoikreemi
150 g
Sokeria
3 dl
Kananmunan keltuaisia
3
Vahvaa kahvia
3 rkl
Suolaa
1 tl
Koristelu
3 dl
Paahdettuja mantelilastu
Lisää herkullisia ideoita
Mango-pavlova
2 tuntia 40 minuuttia
Mango-pavlova
(29)
Pavlova
1 tunti 45 minuuttia
Pavlova
(18)