Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

15 minuuttia
Helposti ja nopeasti valmistuva spagetti Carbonara on italialainen klassikko, joka toimii oivallisena arkiruokana. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/spagetti-carbonara/

Tee näin:

Spagetti Carbonara
  • Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Kuumenna ruokakerma ja sekoita sen joukkoon kinkku. Jaa spagetti neljälle syvälle lautaselle ja levitä kastiketta päälle.
  • Viimeistele spagetti Carbonara munankeltuaisella, mustapippurilla, juustoraasteella ja tuoreella oreganolla.
  • Tarjoile valmis spagetti Carbonara vihersalaatin kera.
Tomaattisalaatti
  • Asettele tomaatit, sipuli ja oreganon lehdet lautaselle.
  • Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Valmis!
Vinkki

Vain muutama ainesosa riittää loistavaan spaghetti carbonaraan, joten tuoreiden ja laadukkaiden raaka-aineiden käyttö on erittäin tärkeää. Varmista, että kananmunat ovat tuoreita ja huoneenlämpöisiä, ennen kuin sekoitat ne muihin ainesosiin. Spagetin tulee olla kypsennetty al dente, eli se on kypsää, mutta vielä kiinteää purtavaksi. Voit määrittää, onko pasta kypsää vai ei, tekemällä makutestin ja tarkastelemalla sen väriä. Al dente -pastan värin pitäisi olla vaaleankeltainen, ja sen pitäisi purra hieman vastusta, mutta sen pitäisi olla tarpeeksi pehmeää pureskeltavaksi. On tärkeää huomata, että pasta kypsenee edelleen, vaikka se on valutettu. Muista siis ottaa se pois liedeltä 1-2 minuuttia ennen kuin se on täysin kypsää, jotta se ei kypsenny liikaa.

Spagetti carbonara Q&A

Spagetti carbonara on italialainen lohturuoka. Lue lisää alta!

Mitä on spagetti carbonara?
Spaghetti carbonara on perinteinen italialainen pastaruoka, jonka uskotaan olevan peräisin Italian Lazion alueelta. Spaghetti carbonaran ainekset sisältävät yleensä munia, pekonia, juustoraastetta ja pippuria. Spagetti kypsennetään al dente -kypsäksi ja yhdistetään sitten muihin aineksiin. Tässä reseptissä olemme lisänneet sekaan hieman keittokermaa, jotta pastalle saadaan erityisen kermainen kastike.
Miten spagetti carbonaraa valmistetaan?
Helppoa kotitekoista spagetti carbonaraa varten paista pekoniviipaleet kullanruskeiksi ja rapeiksi. Anna pekonin valua paperipyyhkeen päällä ja murra se pieniksi paloiksi. Kiehauta pannulla kerma, suola ja pippuri. Sekoita seuraavaksi munat ja puolet juustosta pienessä kulhossa. Keitä lopuksi spagettia 8-10 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Valuta spagetti ja sekoita se kuumaan kermaan, sitten pekonipaloihin ja muna-juustoseokseen. Mausta maun mukaan.
Mitä spagetti carbonaran kanssa tarjoillaan?
Klassisen, kermaisen spagetti carbonaran kanssa maistuvat erilaiset lisukkeet. Tarjoa se raikkaan ja rapean tomaattisalaatin ja juustoraasteen kera, tai valitse lämpimän juustoisen tomaattibruschettan, höyrytettyjen vihreiden papujen, grissinien tai yksinkertaisen vihersalaatin kanssa.
Voiko spagetti carbonaraa pakastaa?
Emme suosittele spagetti carbonaran pakastamista. On olemassa vaara, että se halkeaa kananmunan ja kerman vuoksi. Jos kuitenkin haluat pakastaa jäljelle jääneen spagetti carbonaran, se säilyy pakastimessa jopa 2-3 kuukautta. Parasta on antaa sen jäähtyä kokonaan ja säilyttää se sitten ilmatiiviissä astiassa ja varmistaa, että se on suljettu tiiviisti. Voit jakaa sen annoskokoihin ennen säilytysastioihin siirtämistä. Kun olet valmis nauttimaan sen, sulata ruokalaji jääkaapissa yön yli ja lämmitä se uudelleen liedellä tai mikroaaltouunissa.
Miten spagetti carbonara kannattaa lämmittää uudelleen?
Emme suosittele spaghetti carbonaran lämmittämistä uudelleen, sillä munat saattavat kypsyä liikaa, jolloin se muistuttaa munakokkelia. Jos sinulla on kuitenkin jäänteitä ja haluat lämmittää ruokalajin uudelleen huolimatta siitä, että sen rakenne saattaa mennä pilalle, paras tapa lämmittää se on lämmittää se pannulla. Laita pannu keskilämmölle ja lisää pieni määrä öljyä. Kun öljy on kuumentunut, lisää spagetti ja kypsennä noin 5 minuuttia. On tärkeää sekoittaa ja käännellä spagettia, jotta kaikki kuumenee tasaisesti.

Ainekset

Spagetti Carbonara
Spagettia
300 g
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
4 dl
Kananmunan keltuaisia
4
Palvikinkku kuutioina
120 g
Mustapippuria
½ tl
75 g
Tuoretta oregano
Tomaattisalaatti tarjoiluun
Tomaatteja
550 g
Sipuli
1
Tuoretta oreganoa
2 rkl
Suolaa
¾ tl
Pippuria
Lisää herkullisia ideoita

Kermainen spagetti carbonara pekonin tai palvikinkun kanssa on italialainen klassikko

Tämä perinteinen italialainen pastaruoka on yhtä kuuluisa kuin herkullinenkin. Spagetista, kananmunista, pekonista, juustoraasteesta, kermaviilistä, suolasta ja pippurista valmistettu spaghetti carbonara on täydellinen yhdistelmä kermaista ja täyteläistä koostumusta, joka saa sinut haluamaan lisää. Ruoka on erittäin suosittu sen rohkeiden makujen ja tyydyttävien rakenteiden vuoksi. Rapea ja suolainen pekoni sopii täydellisesti yhteen kermaisen kastikkeen kanssa, ja spagetti antaa ruokalajille täydellisen taustan. Ja mikä parasta? Spagetti carbonara -reseptimme kermaviilillä on uskomattoman helppo valmistaa. Vain muutamalla yksinkertaisella ainesosalla ja pienellä ajalla saat herkullisen ja täyttävän aterian, joka tekee vaikutuksen ystäviin ja perheeseen.

Opi italialaisen keittiön yksityiskohdat klassisen spagetti bolognesen, lasagne al fornon ja tomaattibruschettan reseptien avulla.

Tarjoile rapean tomaattisalaatin kanssa

Raikas ja maukas tomaattisalaatti kermaisen spagetti carbonaran rinnalla tekee ateriasta monipuolisen. Kypsien tomaattien raikkaat ja happamat maut leikkaavat ruuan täyteläisyyden läpi ja luovat mukavan vastakohdan kermaisen kastikkeen dekadentille maulle. Tämä suoraviivainen resepti vaatii vain muutamia yksinkertaisia ainesosia, joita sinulla todennäköisesti jo on kotona. Se on yksinkertainen salaatti, jonka voit valmistaa muutamassa minuutissa tuoreista tomaattiviipaleista, sipulirenkaista, suolasta, pippurista ja kevyestä ripottelusta oreganon lehtiä kruunuksi.

Spagetti carbonara on klassinen lohturuoka suoraan Italiasta

Spaghetti carbonara on yksi nopeimmista ja lohdullisimmista ruokalajeista. Useimmissa perinteisissä resepteissä käytetään kananmunien ja juustoraasteen yhdistelmää, joka antaa sille täyteläisen, kermaisen rakenteen. Me valitsemme kuitenkin paljon kermaisemman ja mehevämmän ratkaisun, jossa käytetään ruokakermaa, mikä tekee siitä myös helpomman valmistaa. Vaikka klassikon muuttaminen voi olla joidenkin mielestä hieman ristiriitaista, sillä on myös etunsa. Kerman lisääminen antaa hieman makean aromin ja tasapainottaa pekonin savuisia ja suolaisia makuja.

Pidä kiinni klassisesta ainesosasta: kananmunasta

Juustoisesta ja kermaisesta kastikkeestaan tunnettu, dekadentti spaghetti carbonara sisältää yhden elementin, joka on olennainen italialaisen klassikon hallitsemisessa. Kananmunat ovat carbonaran ei-niin-salainen ainesosa, jolla on merkittävä rooli täyteläisen ja silkkisen kastikkeen luomisessa ja joka auttaa sitomaan sen pastaan. Kananmunan valkuaiset lisäävät kastikkeen viskositeettia, kun taas munankeltuaiset antavat kastikkeelle täyteläisyyttä ja makua. Kun kananmunat lisätään spagettiin, pastan lämpö kypsentää kananmunat, jotka sakeuttavat ja peittävät spagetin, jolloin tuloksena on silkkinen, kermainen kastike, joka on täynnä ihastuttavia makuja. Koska kananmunat ovat erinomainen emulgointiaine, ne auttavat myös sitomaan pekonista peräisin olevan rasvan kastikkeeseen, jolloin kastikkeesta tulee täyteläinen ja sileä, joka tarttuu spagettiin.

Lisää oma kosketuksesi

Spagetti carbonara -reseptiimme voi lisätä muutaman tavan, joilla se saa uudenlaista vipinää ilman, että perusraaka-aineiden eheys kärsii. Kokeile kokeilla erilaisia pastatyyppejä, esimerkiksi fettuccinea tai penneä, spagetin sijasta. Voit myös lisätä erilaisia vihanneksia, kuten pinaattia tai herneitä, maun lisäämiseksi. Toinen tapa muuttaa perinteistä reseptiä on korvata pekoni pancettalla, kinkulla tai kinkulla, jolloin se saa erilaisen maun ja rakenteen. Lisämakua saat lisäämällä erilaisia yrttejä tai mausteita, kuten punapippurihiutaleita, vihreää chiliä tai ruohosipulia.