Sitruunakana

Sitruunakana

30 minuuttia Illallinen Pääruoka
(54)
Kommentit
Valmista herkullisen tuoksuvaa sitruunakanaa, joka on maustettu valkosipulilla ja rosmariinilla. Kyseessä on Välimeren keittiöstä peräisin oleva upea ruokalaji, joka kruunataan sitruunaviipaleilla.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunakana/

Tee näin:

Sitruunakana
  • Aloita sitruunakanan valmistus leikkaamalla jokainen kanafilee kolmeen osaan pituussuunnassa.
  • Kuori ja hienonna valkosipuli.
  • Ruskista kana voissa pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita kerma, liemikuutio, rosmariini ja sitruunan mehu padassa tai kattilassa. Lisää joukkoon kana ja valkosipuli.
  • Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.
  • Sekoita joukkoon sitruunan kuori, oliivit ja persilja. Koristele sitruunan raastetulla kuorella.
  • Tarjoile sitruunakana keitettyjen perunoiden kanssa!
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Sitruunakana Q&A

Miten sitruunakanasta poistetaan kitkeryys?
Miten välttää kanan kuivuminen sitruunakanan valmistamisessa?
Kuinka kauan kanaa pitäisi marinoida?
Mitä kananlihapaloja kannattaa käyttää sitruunakanassa?

Ainekset

4 annosta
Sitruunakana
Kanan fileitä
500 g
Valkosipulinkynttä
2
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 ripaus
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2½ dl
Kanaliemikuutio
½
Rosmariinia
1 tl
Puolen sitruunankuorta ja mehu
Mustia oliivia
1 dl
Hienonnettua, tuoretta persiljaa
½ dl
Perunoita
750 g

Pirteä sunnuntailounaan klassikko

Olitpa sitten kutsumassa ystäviä illanistujaisiin tai vain haluamassa jotain lämmintä ja maukasta ruokaa perheen iloksi arki-iltana, tästä herkullisesta mutta yksinkertaisesta kanaruoasta tulee varmasti suosikki.

Klassinen sitruunakana vs. sitruunakana uudella twistillä

Sitruunakanan tekee niin erityiseksi sen monipuolisuus. Jos haluat kokeilla jotain uutta (tai jos et vain pidä rosmariinista), muutama oksa tuoretta timjamia on erinomainen vaihtoehto. Koska tämä ruokalaji on Välimeren alueen alkuperää kunnioittava, laatuun ja yksinkertaisuuteen keskittyvä ruokalaji, sen valmistuksessa käytettävien raaka-aineiden laadulla voikin olla suuri merkitys. Kokeile hankkia korkealaatuisia välimerellisiä oliiveja, niin näet, miten maut heräävät eloon. Mustien oliivien sijasta voidaan käyttää myös vihreitä oliiveja - mutta muista varoa kiviä, jos niitä ei ole vielä poistettu!

Valmista ruokaa helposti isommallekin porukalle

Jos rakastat tarjoilla suussa sulavaa paistettua kanaa, mutta sinulla ei ole aikaa tai vaivaa kaikkeen valmisteluun, tämä suosittu sitruunakana on loistava valinta - se miellyttää varmasti sekä sinua että muita ruokailijoita! Suuremmalle seurueelle resepti on helppo skaalata suuremmaksi, ja siihen voi helposti lisätä muita lisukkeita, kuten salaatteja ja paahdettuja juureksia tai perunapaistosta keitettyjen perunoiden tilalle.

Vinkkejä sitruunakanan tähteiden hyödyntämiseen

Tämä ruokalaji ei ole vain upea illallinen - siitä saa myös loistavan lounaan seuraavana päivänä. Kokeile perunoiden sijasta bulgurin kaltaista viljaa, joka on paitsi maukas, myös erinomainen vaihtoehto kastikkeen imeyttämiseen!

Kommentit