Sitruunainen uunilohi

Sitruunainen uunilohi

50 minuuttia Pääruoka
(7)
Kommentit
Helppo ja mehevä uunilohi saa makua sitruunaisesta kermasta. Samalla kertaa valmistuvat uunikasvikset tekevät ruoasta täydellisen myös kiireisen arjen keskelle.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-uunilohi/

Tee näin:

Sitruunainen uunilohi
  • Kuumenna uuni 200 ℃ asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  • Huuhtele lohifilee kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta uunipellille nahkapuoli ylöspäin.
  • Pese ja kuivaa perunat. Kuori porkkanat ja paloittele molemmat reilun kokoisiksi paloiksi. Kaada kasvikset lohen ympärille ja pirskottele päälle öljy.
  • Paista noin 20 minuuttia tai kunnes lohen nahka alkaa hieman kupruilla.
  • Poista nahka ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Kaada myös kerma lohen päälle.
  • Jatka paistamista noin 15-20 minuuttia tai kunnes kasvikset ja lohi ovat kypsiä.
  • Tarjoile tillin kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Sitruunainen uunilohi
Lohifilee
700 g
Suolaa
Pippuria
Perunoita
6
Porkkanoita
4
Oliiviöljyä
2 rkl
1 prk
Tuoretta tilliä

Kommentit