Sitruunainen creme brulee

Sitruunainen creme brulee

Jälkiruoka
(6)
Kommentit
Creme brulee on ihana, ranskalaista alkuperää oleva jälkiruokaklassikko. Tässä reseptissä herkullinen creme brulee saa hieman lisämakua sitruunasta.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunainen-creme-brulee/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen. Jaa vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi pois siemenet veitsen avulla. Leikkaa sitruunan kuori ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsen avulla. Sekoita vaniljatanko, vaniljansiemenet, sitruunan kuori, kerma ja maito kattilassa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Sekoita keskenään sokeri ja munankeltuaiset. Siivilöi maitoseos ja sekoita huolellisesti. Kaada seos uuninkestävään tarjoiluastiaan. Aseta vesihauteet uunin pohjalle, ja paista creme bruleeta uunin alaosassa noin 60 minuuttia, kunnes kerma alkaa jähmettyä. Seos jähmettyy lisää jäähtyessään. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti. Ripottele raakasokeri tasaisesti creme bruleen päälle ja kuumenna sitä grillivastuksella uunissa kunnes sokeri on sulanut ja saanut kullanruskean värin.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

4 annosta
Vaniljatanko
1
Sitruunankuori
¼
Kuohukermaa
2½ dl
½ dl
Sokeria
¾ dl
Kananmunan keltuaisia
3
Ruokosokeria
1½ rkl

Kommentit