Siemennäkkärit

Siemennäkkärit

1 tunti 20 minuuttia Brunssi Välipala Aamupala
(3)
Kommentit
Itsetehdyt siemennäkkärit ovat terveellinen ja herkullinen tarjottava. Nauti siemennäkkärit voin tai hyvän juuston kera. Kokeile reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/siemennakkarit/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan siemennäkkärit kuumentamalla maito enintään 37°C asteiseksi eli kädenlämpöiseksi. Sekoita kulhossa murennettu hiiva lämpimään maitoon.
  • Lisää hunaja, suola ja jauhot ja alusta taikinaa noin 5 minuuttia.
  • Anna taikinan kohota 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250°C asteeseen.
  • Sekoita kaikki siemenet keskenään ja lisää siemensekoitus huolellisesti taikinan joukkoon.
  • Kaada siemennäkkäritaikina puhtaalle jauhotetulle pöydälle tai leivinlaudalle. Jaa taikina 10-12 palaan. Muotoile palat pyöreiksi palloiksi ja painele niin ohuiksi ja pyöreiksi kuin mahdollista. Rullaa pyöreät taikinalevyt kuviokaulimella niin että pinta jää kuviolliseksi. Tee siemennäkkäreihin vielä keskelle reikä ja nosta taikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  • Paista siemennäkkärit uunin keskitasolla 7-8 minuuttia.
  • Ota uunista ja anna jäähtyä.
  • Tarjoile valmiit siemennäkkärit jäähtyneinä.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

12 kpl
Hiivaa
25 g
3 dl
Hunajaa
½ rkl
Karkeita ruisjauhoja
5 dl
Vehnäjauhoja
3 dl
Suolaa
½ tl
Siemensekoitus
Pellavansiemeniä
½ dl
Auringonkukansiemeniä
½ dl
Kurpitsansiemen
½ dl
Kuminansiementä
½ rkl
Suolaa
1 rkl
Vehnäjauhoa leipomiseen
1 dl

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet