Salsa verde

Salsa verde

10 minuuttia Illallinen Lisuke Klassikko
(0)
Kommentit
Salsa verde on täydellinen kastike kaiken grillatun kanssa, kuten lohen, kanan, vihannesten ja lihan kanssa. Se on helppo valmistaa, ja voit käyttää mitä tahansa yrttejä, joita sinulla on kotona. Tämä salsa verde on myös hyvä dippi vihanneksille.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/salsa-verde/

Tee näin:

Salsa verde
  • Hienonna yrtit karkeasti.
  • Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  • Puolita ja kuori avokado.
  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Salsa verde Q&A

Miten saada salsa verdestä vähemmän hapanta?
Miten salsa verdestä saa vähemmän vetistä?
Miksi valmistamani salsa verde on limaista?
Mitä tapahtuu, jos salsa verdessä on liikaa suolaa?
Miten saada etikan maun pois salsa verdestä?

Ainekset

4 annosta
Salsa verde
Tuoretta tuoretta basilikaa
1 nippu
Tuoretta korianteria
1 ruukku
Persiljaa
50 g
Valkosipulinkynsi
1
Avokado
1
Sitruuna (mehu)
1
Arla® Lempi Smetanaa
1 prk
Suolaa
1 tl

Kermainen muunnos meksikolaisesta klassikosta

Meidän versiomme perinteisestä, vihreästä salsa verdestä korvaa tomaatit avokadolla. Tuloksena on ihanan kermainen, vihreä kastike, joka tuo väriä ja makua kaikkeen tacoista ja cruditeista grillattuun lihaan.

Salsa verde - tacojen ehdoton ainesosa

Yksikään taco ei ole täydellinen ilman reilua lusikallista tätä meksikolaista kastiketta. Kirkkaan hapokkuutensa, raikkaan maanläheisyytensä ja vihreän värinsä ansiosta se tekee tästä ruokalajista mielettömän herkullisen.

Mistä salsa verde on peräisin?

Meksiko on salsa verden synnyinmaa, samoin kuin sen punaisen serkunkin. Perinteisesti se valmistetaan tomaattikastikkeesta - Meksikossa kotoisin olevasta kirkkaanvihreästä tomaatista - ja sen sanotaan olevan peräisin jo asteekkien valtakunnasta.

Mitä tarvitaan salsa verden valmistukseen?

Perinteinen resepti vaatii kuusi ainesosaa: tomaatteja, sipulia, korianteria, valkosipulia, vihreitä jalapenoja ja suolaa. Korianteria ja suolaa lukuun ottamatta loput ainekset haudutetaan vedessä, sekoitetaan korianteriin ja keitetään sitten miedolla lämmöllä.

Kommentit