Sacherkakku
Uusi

Sacherkakku

2 tuntia Jälkiruoka
(3)
Kommentit
Sacherkakku on klassinen wieniläinen suklaakakku. Tummalla suklaalla kuorrutettu, aprikoosimarmeladilla täytetty sacherkakku on upea kahvipöydän herkku. Kokonaisuuden kruunaavat suklaakuorrute ja kultahiput.Tämä ikoninen kakku sopii täydellisesti niin juhlahetkiin kuin arjen pieniin nautintoihin.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/sacherkakku/

Tee näin:

Sacherkakkupohja
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen, löysähkö voi, tomusokeri ja vanilja.
  • Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset seoksen joukkoon pienissä erissä. Lisää sulatettu suklaa ja jatka vatkaamista kunnes seos on tasainen.
  • Lisää suola munanvalkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  • Lisää sokeria pienissä erissä valkuaisvaahdon joukkoon samalla vatkaten noin minuutin ajan, kunnes seos muodostaa kiinteän marenkimaisen vaahdon.
  • Kääntele jauhot suklaaseokseen, sekoita sitten joukkoon osa kovaksi vatkatuista valkuaisista. Kääntele loput valkuaiset taikinaan varovasti.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Poista kakku vuoasta ja anna kakun jäähtyä noin puoli tuntia.
  • Käännä kakku ylösalaisin ja anna sen jäähtyä täysin. Leikkaa kakkupohjasta kolme erillistä kerrosta.
Aprikoosimarmeladi
  • Sekoita aprikoosimarmeladi tasaiseksi. Pidä kakun pohjakerros päällimmäisenä.
  • Levitä aprikoosimarmeladi (noin 125 ml) kahdelle alimmalle pohjalle. Kokoa kakku ja jätä puhdas pohja päällimmäiseksi. Aseta kakku leivinpaperin päälle.
Suklaakuorrute
  • Kuumenna vesi, sokeri ja voi kiehuvaksi pienessä kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet. Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaa ja sulata joukkoon samalla sekoittaen.
  • Sekoita suklaaseos huolellisesti noin minuutin ajan, kunnes se on kiiltävää mutta edelleen juoksevaa. Näin se voidaan kaataa tasaisesti kakun päälle.
  • Kaada suklaaseos varovasti kakun päälle ja anna sen levitä tasaisesti yläosaan ja valua reunoille. Vältä koskemasta pintaan, jotta saat mahdollisimman sileän ja kiiltävän lopputuloksen. Halutessasi voit tasoittaa suklaan reunoille palettiveitsellä.
  • Siirrä kakku tarkoiluastialle ja koristele lehtikullalla. Anna suklaakuorrutteen kovettua vähintään 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään asti.
  • Ota kakku pois jääkaapista vähintään tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile kermavaahdon kera. Vinkki Herkullinen sacherkakku sopii hyvin yhteen makean mansikkapirtelön kanssa. Eikun nauttimaan!
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Varmista, että kaikki ainekset, erityisesti voi ja munat, ovat huoneenlämpöisiä. Tämä helpottaa ainesten sekoittamista keskenään ja takaa tasaisen taikinan.

Valmistusvinkki

Kun olet sulattanut suklaan sokeriliuokseen, tarkista kuorrutteen paksuus. Kaada sitä hieman puiselle lusikalle ja huomio, että kerroksen tulisi olla noin 4 mm paksu. Jos kuorrute on liian paksua, ohenna sitä hieman lämpimällä sokerisiirapilla, jotta se levittyy tasaisesti kakun päälle.

Vinkki

Tasaiset kakkukerrokset: Käytä pitkää, sahalaitaista veistä kakun leikkaamiseen. Sahalaitainen veitsi auttaa leikkaamaan kakkua hellävaraisesti ilman, että se litistyy. Kakkujen tasaamiseen tarkoitettu leikkuri voi myös helpottaa leikkaamista ja olla hyödyllinen väline.

Sacherkakku Q&A

Jos etsit täyteläistä suklaakakkua makeannälkääsi, Sacherkakku on täydellinen valinta. Lue alta vastauksemme usein kysyttyihin kysymyksiin tästä herkusta.

Voinko valmistaa sacherkakun etukäteen?

Ainekset

12 kpl
Sacher-kakkupohja
Tummaa suklaa (n. 70 g kaakaota)
200 g
250 g
Tomusokeri
125 g
Vaniljatanko tai vastaava määrä vaniljatahnaa
1
Kananmunat
7
Ripaus karkeaa suolaa
Sokeria
125 g
Jauhoja
n. 2 dl
Aprikoosimarmeladi
Aprikoosimarmeladia
400 g
Suklaakuorrute
Vettä
1 dl
Sokeria
5 rkl
75 g
Pilkottua tummaa suklaa (n. 70% kaakaota)
75 g
Koristelu
Syötävää lehtikultaa

Kommentit