Rigatoni alla salsiccia -pasta

Rigatoni alla salsiccia -pasta

25 minuuttia Illallinen Pääruoka
(12)
Kommentit
Maalaismainen rigatoni on herkullinen italialainen pastaruoka, jossa on kaikki oikeat maut. Panosta rohkeasti italialaiseen makkaraan aidon maun saamiseksi.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/rigatoni-alla-salsiccia--pasta/

Tee näin:

Rigatoni alla salsiccia
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Leikkaa makkara ja kesäkurpitsa viipaleiksi. Paista pannulla yhdessä valkosipulin, voin ja rypsiöljyn kanssa.
  • Sekoita joukkoon smetana, viini ja oliivit. Anna kiehua 2-3 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita kastike, juusto ja basilika vastakeitetyn pastan joukkoon.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Rigatoni alla salsiccia Q&A

Miten estät rigatonien litistymisen?
Kuinka kauan rigatonia pitäisi keittää?
Mitä eroa on rigatonilla ja pennellä?

Ainekset

4 annosta
Rigatoni alla salsiccia
Pastaa, esim. rigatoni
300 g
Salsiccia-makkaraa
300 g
Kesäkurpitsa, n. 300 g
1
Valkosipulinkynttä puserrettu
2
1 rkl
Arla® Lempi Smetanaa
200 g
Kuivaa valkoviiniä tai vettä
1 dl
Mustia oliivia
1 dl
Suolaa
Mustapippuria
3 dl
Tuoretta tuoretta basilikaa silputtuna
1 dl

Rigatoni-pasta: ihana lohturuoka

Helppoja ja nopeita pastareseptejä ei voi koskaan olla liikaa hihassa. Rigatoni alla salsiccia -pasta valmistuu alle 30 minuutissa, ja se tarjoaa täyteläisiä, lohdullisia makuja ja koostumuksia.

Täytteisiin ja kastikkeisiin tarkoitettu pastatyyppi

Rigatoni on harjamainen, putkenmuotoinen pastatyyppi. Sen reilun koon ja harjanteisen pinnan ansiosta voit nauttia jokaisella suupalalla runsaasti suosikkipastakastikkeestasi. Jos löydät sitä, valitse vaaleaa rigatonia, jonka pinta on karhea, koska se on puristettu pronssipuristimella. Karhea pinta auttaa kastiketta tarttumaan rigatoniin entistä paremmin.

Historia rigatonin takana

Vaikka eri muotoisten pastojen historia ulottuu monien vuosisatojen päähän, rigatonit ja muut putkimaiset pastat ovat suhteellisen uusia. Vasta kun teolliset pastakoneet keksittiin 1700-luvulla, putkimaiset muodot yleistyivät. Teollinen prosessi mahdollisti myös rigatonien, pennien ja muiden muotojen harjanteisen, rigato-nimisen pinnan. Rigatonien tarkkaa syntymäaikaa ei tiedetä. Prosessi, jossa penne rigate leikataan vinosti, patentoitiin kuitenkin 11. maaliskuuta 1865.

Uunissa paistettavat rigatonit

Rigatoni sopii erinomaisesti pasta al forno -uunipastan valmistukseen. Tämä on täyteläistä kotiruokaa, joka sopii täydellisesti, kun ruokit paljon väkeä. Tarvitset vain kypsennettyjä rigatoneja, suosikkikastiketta ja paljon hyvää juustoa, joka sulaa pinnalle. Kaada ensin rigatoni ja kastike voideltuun uunivuokaan. Sekoita kastike pastan kanssa lastalla tai lusikalla. Ripottele lopuksi päälle reilu kerros juustoraastetta ja paista 200 °C:ssa, kunnes juusto on saanut kauniin ruskistuneen värin.

Kommentit