
Red velvet cake

Tee näin:
Red velvet cake
Marenkikuorrute
Kokoa red velvet cake
Kysymyksiä red velvet -kakusta
Ainekset
Red velvet cake
Kananmunat | 2 |
---|---|
Sokeria | 3 dl |
Vehnäjauhoja | 3½ dl |
Leivinjauhetta | 1 tl |
Suolaa | ½ tl |
Kaakaojauhetta | 1 rkl |
Vaniljasokeria | 1 tl |
Valkoviinietikkaa | 1 rkl |
Rypsiöljyä | 1 dl |
Piimää | 2 dl |
Punaista elintarvikeväriä | 2 rkl |
Marenkikuorrutus
Munanvalkuaista | 4 |
---|---|
Sokeria | 240 g |
Vaniljasokeria tai vaniljauutetta | 1 tl |
200 g |
Koristeluun
Tuoreita marjaa (esim. pensasmustikoita, punaisia viinimarjoja) | 1 l |
---|
Red velvet kakun historiaa
Ruokahistorioitsija Gil Marksin mukaan ensimmäinen todennettavissa oleva tieto tästä amerikkalaisesta klassikosta on peräisin ohiolaisesta sanomalehdestä vuodelta 1959. Kyseinen kakku on aivan liian kuuluisa, jotta sillä voisi olla vain yksi nimi, ja se tunnetaan myös nimellä: Waldorf Astorian punainen kakku, punainen mattokakku, punainen mysteerikakku, liekkikakku ja 300 dollarin kakku.
Amerikkalainen suosikki
Vaikka tämä kakku on peräisin Ohiosta vuonna 1959, nykyään se yhdistetään kiistatta Yhdysvaltojen eteläosiin. Tiesitkö, että Julia Robertsin ja Sally Fieldin vuonna 1989 valmistuneessa Steel Magnolias -elokuvassa sulhasen kakku oli Teksasin osavaltion eläimen, vyötiäisen, muotoinen punainen samettikakku?
Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä
Kommentit