Red velvet cake

Red velvet cake

Jälkiruoka Klassikko
(84)
Kommentit
Ihanan mehevän pehmeä Red Velvet Cake on kotoisin USA:n eteläosista. Kakun nimi kuvailee täydellisesti tätä luomusta, joka on yksinkertaisesti Punainen Sametti.
https://www.arla.fi/reseptit/red-velvet-cake/

Tee näin:

Red velvet cake
  • Leivo ensin kakkupohja. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1.5 litran vetoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.
Marenkikuorrute
  • Valmista seuraavaksi marenkikuorrute. Laita 4 kananmunan valkuaista kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuumassa vesihauteessa. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, ja vatkaa kunnes ne ovat liuenneet ja marenkikuorrute on lämmin ja tasainen massa. Laita sitten marenkikuorrutekulho kylmään vesihauteeseen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt. Lisää voi pieninä paloina samalla vatkaten.
Kokoa red velvet cake
  • Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä ja levitä kuorrutusta yhdelle kakkukerroksista. Aseta seuraava kakkukerros varovasti päälle (käytä apuna leveää kokkiveistä tai lastoja) ja levitä senkin päälle kuorrutusta. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. Koristele täytekakku lopuksi tuoreilla marjoilla.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kysymyksiä red velvet -kakusta

Miten tehdä Red velvet kakulle kostea kakkupohja?
Kuinka tehdä erittäin kuohkeaa voikreemiä?
Kuinka koristella red velvet kakku?
Miltä red velvet -kakku maistuu?
Miksi red velvet -kakku on punainen?

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 kpl
Red velvet cake
Kananmunat
2
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
3½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 dl
Piimää
2 dl
Punaista elintarvikeväriä
2 rkl
Marenkikuorrutus
Munanvalkuaista
4
Sokeria
240 g
Vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1 tl
200 g
Koristeluun
Tuoreita marjaa (esim. pensasmustikoita, punaisia viinimarjoja)
1 l

Red velvet kakun historiaa

Ruokahistorioitsija Gil Marksin mukaan ensimmäinen todennettavissa oleva tieto tästä amerikkalaisesta klassikosta on peräisin ohiolaisesta sanomalehdestä vuodelta 1959. Kyseinen kakku on aivan liian kuuluisa, jotta sillä voisi olla vain yksi nimi, ja se tunnetaan myös nimellä: Waldorf Astorian punainen kakku, punainen mattokakku, punainen mysteerikakku, liekkikakku ja 300 dollarin kakku.

Amerikkalainen suosikki

Vaikka tämä kakku on peräisin Ohiosta vuonna 1959, nykyään se yhdistetään kiistatta Yhdysvaltojen eteläosiin. Tiesitkö, että Julia Robertsin ja Sally Fieldin vuonna 1989 valmistuneessa Steel Magnolias -elokuvassa sulhasen kakku oli Teksasin osavaltion eläimen, vyötiäisen, muotoinen punainen samettikakku?

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet