Ratatouille gremolatan kera

Ratatouille gremolatan kera

1 tunti 15 minuuttia Pääruoka Lisuke Klassikko
(2)
Kommentit
Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvismuhennos, joka maistuu sitä maukkaammalta, mitä kauemmin se on hellalla. Ratatouille sopii hyvin lisäkkeeksi useimpien ruokien kanssa, kun siihen lisätään loraus smetanaa ja gremolataa. Tässä reseptissä käytetään muun muassa munakoisoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/ratatouille-gremolatan-kera/

Tee näin:

Ratatouille gremolatan kera
  • Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika paloiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.
  • Paista vihanneksia ja sipulia voissa ja rypsiöljyssä 3-4 minuuttia pannulla.
  • Lisää tomaattipyree, mausteet, tomaatit ja liemi.
  • Sekoita ja kypsennä ilman kantta keskilämmöllä noin 45 minuuttia. Mausta suolalla ja tarkista maku.
  • Sekoita gremolatan ainekset keskenään.
  • Tarjoile ratatouille gremolatan ja smetanan kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ratatouille gremolatan kera Q&A

Mistä ratatouille-kastike on tehty?
Syödäänkö ratatouillea kuumana vai kylmänä?

Ainekset

4 annosta
Ratatouille gremolatan kera
Munakoiso (n. 275 g)
1
Kesäkurpitsa (n. 200 g)
1
Sipuli
1
Valkosipulinkynttä
2
Tomaattimurskaa
1 rkl
Laakerinlehti
1
Rosmariinin oksa
1
Tomaattimurskaa (n. 400 g)
1 prk
Kasvisfondia
2½ dl
Gremolata
Hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
25 g
Valkosipulinkynttä puserrettu
2
Sitruuna (kuori)
1
Tarjoiluun
Arla® Lempi Smetanaa

Ranskalainen kasvisruokaklassikko

Terävöitä ranskalaisia ruoanlaittotaitojasi tällä ihanalla kasvisruokamuhennoksella, jota myös uusi sukupolvi on rakastanut 2000-luvun puolivälissä julkaistun animaatioelokuvan ansiosta. Ratatouille on helppo ja monipuolinen ruokalaji, joka tuo kodikasta mukavuutta jokaiseen ruokapöytään.

Ratatouillen alkuperä

Ratatouillen uskotaan olevan peräisin Ranskan Provencen maaseudulta. Kesän kasvissadosta hitaasti kypsytetyn muhennoksen valmistaminen oli hyvä tapa estää vihannesten huononeminen kauden päättyessä. Tomaatit, sipulit, kesäkurpitsat, munakoisot, punaiset ja keltaiset paprikat ja muut saatavilla olevat vihannekset yksinkertaisesti pilkottiin ja keitettiin yhdessä. Nimi ratatouille viittaa keittämisprosessiin - karkeasti käännettynä se tarkoittaa "sekoittamista yhteen".

Klassinen ratatouille - annosehdotuksia

Alun perin ratatouillea tarjoiltiin pääruokana. Nykyään sitä käytetään usein lisäkkeenä. Suosittelemme tarjoilemaan ratatouillea gremolatan kera, joka antaa lisäpotkua makuun. Smetana-annos voi puolestaan toimia runsaana, kermaisena vastakohtana vihannesten keveydelle. Viipale rapeaa leipää ja voita kylkeen, ja ratatouille-juhlat voivat alkaa.

Miten ratatouillea säilytetään?

Ratatouille säilyy jääkaapissa jopa viisi päivää, ja siitä tulee entistä maukkaampaa, kun maut sulautuvat yhteen. Anna muhennoksen jäähtyä ja siirrä se ilmatiiviiseen astiaan, ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Voit myös pakastaa ratatouillea jopa kolme kuukautta. Annostele muhennos jäähtymisen jälkeen pakastamista kestäviin astioihin tai pusseihin, merkitse siihen päivämäärä ja laita pakkaseen.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet