Rapeat vohvelit

Rapeat vohvelit

Brunssi Herkut Jälkiruoka Välipala Aamupala
(12)
Kommentit
Mikäpä olisi ihanampi herkku kuin rapeat vohvelit? Parhaimmalta vohvelit maistuvat, kun tarjoilet ne heti paiston jälkeen.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/rapeat-vohvelit/

Tee näin:

  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunan kuori, vaniljan siemenet, muskottipähkinä, sokeri ja suola kulhossa. Lisää piimä ja kananmunat yhdellä kertaa. Vatkaa taikinaksi ja lisää sulatettu voi. Lämmitä vohvelirauta varovasti. Jaa noin 1 dl taikinaa vohveliraudalle. Paina kunnolla ja paista noin 1 ½ minuuttia molemmin puolin - vanhanaikaisella vohveliraudalla noin 3 minuuttia. Tarjoile kultaiset ja rapeat vohvelit heti – mieluiten suoraan vohveliraudasta. Paista loput vohvelit.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Muunnelma - pienet, paksut pannukakut: Laita 1 rkl taikinaa 4 paikkaan kuumalle pannulle (noin 21 cm halkaisijaltaan). Paista lettuja kohtalaisella lämmöllä noin 1 ½ minuuttia molemmin puolin. Taikinasta tulee noin 60 kpl.

Ainekset

6 annosta
Vehnäjauhoja
300 g
Leivinjauhetta
2 tl
Sitruunankuorta raastettuna
1 rkl
Yhden vaniljatangon siemenet
Raastettua muskottipähkinä
½ tl
Sokeria
3 rkl
Suolaa
1 tl
Laktoositonta piimää
½ l
Kananmunia
4
100 g

Kommentit