Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

45 minuuttia Jälkiruoka
(40)
Kommentit
Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkipiirakoista. Maukas raparperipiirakka on erityisesti alkukesän herkku. Kokeile helppoa reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/raparperipiirakka/

Tee näin:

Raparperipiirakka
  • Aseta uuni 225 °C:een.
  • Leikkaa raparperi viipaleiksi. Sekoita raparperit, perunatärkkelys, kaneli ja tomusokeri keskenään uuninkestävässä astiassa.
  • Sekoita kaurahiutaleet, jauhot ja tomusokeri kulhossa taikinaa varten.
  • Lisää voi, leikkaa se paloiksi ja vaivaa murumaiseksi taikinaksi. Murenna taikina raparperin päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  • Tarjoile vaniljakastikkeen sekä sokerilla maustetun creme fraishen kanssa ja nauti!
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Vinkki: Tuplaa ohje ja saat uunipellillisen piirakkaa!

Kysymyksiä raparperipiirakasta

Kuinka tehdä täydellinen murutaikina?
Voiko muruseosta tehdä ilman kaurahiutaleita?
Miksi raparperipiirakassa käytetään perunajauhoja?
Kuinka kauan raparperipiirakkaa voi säilyttää jääkaapissa?
Voiko raparperipiirakkaa pakastaa?
Miksi raparperipiirakkani on vetistä?

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta
Raparperipiirakka
Raparperia paloina
500 g
Perunajauhoja
½ rkl
Kanelia
1 tl
Sokeria
4 rkl
Kaurahiutaleita
50 g
Vehnäjauhoja
90 g
Sokeria
45 g
125 g
Tarjoiluun
Vaniljakastiketta
5 dl
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
2 dl
Sokeria

Klassinen, vanhanajann raparperipiirakka

Kevät ja alkukesä - silloin on paras aika nauttia raparperia. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia raparperin hapokkaasta mausta kuin yleisöä miellyttävä, helposti valmistettava raparperipiirakka? Iltapäivällä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera tarjoiltuna tämä raparperipiirakka tai tarkemmin ottaen raparpericrumble tuo varmasti mieleen suloisia muistoja menneistä kesistä. Sokeri ja kaneli tuovat raparperin miedon, mutta houkuttelevan maun esiin, ja rapeus antaa rapean voisen rakenteen. Juju on maksimoida maku- ja rakennekontrasti - antaa rapean taikinamurun saada syvä väri ja maku, kun taas makea raparperi pehmenee kypsyessään.

Opi leikkaamaan raparperi

Jos olet onnekas ja olet korjannut raparperisi itse, poista ensin iso lehtipää. Lehti on itse asiassa myrkyllinen, joten älä huoli sen heittämisestä pois. Huuhtele raparperi juoksevan veden alla, leikkaa sitten päät irti ja hävitä ne. Nyt voit poistaa varren ulomman "kuoren": leikkaa pieni viilto toiseen päähän juuri pinnan alapuolelle ja vedä kuori pois, ja toista tämä, kunnes raparperin varsi on kauttaaltaan kuorittu. Tämä vaihe ei kuitenkaan ole välttämätön, sillä keittäminen pehmentää raparperin kuituja. Kuutioi raparperi lopuksi leikkaamalla se poikkisuunnassa varren suuntaisesti.

Kommentit