Raita

Raita

10 minuuttia Buffet
(1)
Kommentit
Onko koskaan tuntunut siltä, että intialainen ruoka oli liian mausteista tai tulista? Ratkaisu on intialainen raita, eli raikas ja viilentävä jogurttipohjainen kastike, jossa on hieman rapeaa kurkkua.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/raita/

Tee näin:

Raita
  • Sekoita jogurtti hienoksi raastetun valkosipulin, kuminan ja suolan kanssa.
  • Leikkaa kurkku ja kaavi siemenet pois lusikalla. Kuutioi hienoksi.
  • Viipaloi kevätsipulit hienoksi ja silppua mintunlehdet.
  • Sekoita jogurttikastike kurkun, kevätsipulin ja mintun kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Raita Q&A

Miltä raita maistuu?
Mitä eroa on tzatzikilla ja raita-kastikkeella?
Voiko raitaa pakastaa?

Ainekset

4 annosta
Raita
Kreikkalaista jogurttia
3 dl
Valkosipulinkynsi
1
Jauhettua kuminaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Puolikas kurkkua
Salottisipulia
2
Tuoretta minttua
½ ruukku

Raita on viileä ja virkistävä lisä tuliseen curryyn

Raita on klassinen intialainen lisuke, joka sopii hyvin minkä tahansa curryruoan kanssa. Raitan raikkaat maut täydentävät curryn syvää täyteläisyyttä. Runsaasti rasvaa sisältävä jogurtti auttaa hillitsemään intialaisen curryn joskus haastavaa mausteisuutta. Raita on myös erinomainen dippikastike naanleivälle, ranskalaisille tai vihanneksille.

Miten raita säilytetään oikein?

Ylijäänyt raita säilyy jääkaapissa jopa kolme päivää. Muista peittää kastike hyvin kelmulla tai ilmatiiviillä kannella, jotta ei-toivotut aromit eivät pääse valumaan sisään. Voit myös pakastaa raitaa. Paras tapa on laittaa kastike suljettaviin pakastepusseihin ja asettaa ne tasaisesti tarjottimelle pakastimeen, kunnes kastike on jäässä. Poista sitten tarjotin ja säilytä pakastettua raitaa jopa kolme kuukautta. Sulata kastike yön yli jääkaapissa ja sekoita sitä kunnolla ennen tarjoilua, jotta se on hyvin sekaisin.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet