Räiskäleet hillon ja kermavaahdon kera

Räiskäleet hillon ja kermavaahdon kera

Brunssi Herkut Jälkiruoka
(15)
Kommentit
Räiskäleet eli letut on helppo herkku, joka syntyy käden käänteessä. Makea hillo ja kermavaahto kruunaavaat räiskälepinon jokaisen lautasella!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/raiskaleet-hillon-ja-kermavaahdon-kera/

Tee näin:

  • Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti.
  • Lisää maito ja jauhot vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  • Mausta sokerilla ja suolalla.
  • Kaada joukkoon sulatettu voi.
  • Kuumenna lettu- tai teflonpannu ja lisää nokare voita.
  • Kaada pannulle kauhallinen taikinaa ja paista ohuita, kauniin ruskeita räiskäleitä. Vähennä välillä lämpöä, etteivät räiskäleet pala.
  • Pane räiskäleet pinoon ja peitä ne vaikka alumiinifoliolla, etteivät ne jäähdy ennen tarjoilua.
  • Tarjoa letut haluamasi hillon ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Voit täyttää isoja räiskäleitä joskus vaihteeksi suolaisella täytteellä ja tarjota ne salaatin kanssa.

Ainekset

10 annosta
Ohjeesta tulee 10 isoa räiskälettä tai 40 pikkulettua
Taikina
Kananmunat
2
5 dl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
½ tl
25 g
Tarjoiluun
Mustikkasosetta tai haluamaasi hilloa
2 dl
Kuohukermaa
2 dl
Vaniljasokeria
1 rkl

Kommentit