Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

1 tunti 45 minuuttia Jälkiruoka
(15)
Kommentit
Mehevä rahkapiirakka on pääsiäisreseptien suosikki, eikä suotta! Tällä ohjeella onnistuu vuoan lisäksi myös kokonainen pellillinen rahkapiirakkaa.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/rahkapiirakka/

Tee näin:

Rahkapiirakka
  • Aloita valmistamaan rahkapiirakka tekemällä ensin piirakan pullapohja. Yhdistä kulhossa desilitra jauhoja sekä kuivahiiva. Sekoita hyvin.
  • Lämmitä maito 42C° asteiseksi. Kaada lämmin maito jauho-hiivaseokseen.
  • Riko kananmunan rakenne lasissa haarukalla sekoittaen.
  • Lisää jauho-maitoseokseen sokeri, puolet kananmunasta (säästä loput pullan voiteluun), kardemumma ja suola. Sekoita hyvin.
  • Lisää joukkoon vähitellen myös loput vehnäjauhot. Lisää huoneenlämpöinen voi loppuvaiheessa.
  • Kippaa taikina kulhosta jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kymmenen minuuttia. Palauta taikina jauhottuun kulhoon. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
Valmista täyte ja paista rahkapiirakka
  • Voitele uunipelti tai piirakkavuoka voilla tai vuoraa se leivinpaperilla.
  • Kaada pullataikina kohottuaan takaisin jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Painele taikina pellin tai vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Sekoita rahkapiirakan täytteen ainekset keskenään. Voitele piirakan pullareunat. Kaada täyte pullapohjan päälle.
  • Laita rahkapiirakka 200-asteisesen uuniin ja anna kypsyä noin 30-40 minuutin ajan. Täyte saa olla vielä hiukan hyllyvää, kun otat rahkapiirakan ulos uunista.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Tuplaamalla ohjeen saat pellillisen piirakkaa 50 cm leveään uuniin.

Jos haluat saada jatkettua sitruunaista makua aikuiseen malliin, voit liottaa rusinoita tunnin verran limoncello-liköörissä.

Tämän reseptin on luonut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.

Ainekset

1 pellillinen
Rahkapiirakka
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
2½ dl
Ps kuivahiiva
1
Sokeria
0,7 dl
Kardemummaa
1 rkl
Kananmuna
½
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
6½ dl
75 g
Täyte
Maitorahkaa
250 g
1 dl
Pientä kananmunat
2
Rusinoita
1½ dl
Luomu sitruunankuori raastettu
1
Sokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
0,25 tl jauhettua vaniljaa TAI 1 tl
Voiteluun
Kananmuna
½

Kommentit