Puolukkakääretorttu

Puolukkakääretorttu

Raikas puolukkakääretorttu saa makunsa puolukoista, marengista ja valkosuklaasta. Puolukkakääretorttu sopii mm. jälkiruoaksi. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/puolukkakaaretorttu/

Tee näin:

  • Valmista ensiksi marenki. Erottele kahdesta munasta valkuaiset erilliseen kulhoon ja säästä keltuaiset taikinaa varten. Vatkaa valkuaiset huolella kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää vähitellen vaahdon joukkoon sokeri, koko ajan vatkaten.
  • Valmista puolukkakääretortun taikina vatkaamalla keltuaiset, kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaaminen vie noin 4–5 minuuttia.
  • Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti käännellen vaahdon joukkoon.
  • Levitä valmis taikina voidellulle leivinpaperille pellille.
  • Pursota marenkia pursottimella taikinan pinnalle pituussuunnassa parin senttimetrin välein. Jos marenki ei riitä aivan koko taikinapohjaan, rullaa kääretorttu myöhemmin niin, että ilman marenkia jäänyt osa jää kierteen alle piiloon.
  • Paista puolukkakääretorttu uunin alatasolla 175-asteessa noin 20 minuuttia.
  • Anna valmiin kääretorttulevyn jäähtyä hetki. Kumoa se sitten sokeroidun leivinpaperin päälle.
  • Paloittele valkosuklaa kattilaan ja lisää joukkoon öljy. Sulata suklaa vesihauteessa tasaisen notkeaksi seokseksi. Sekoita sulaneen suklaan joukkoon vaniljajogurtti ja vaniljasokeri.
  • Survo jäiset, hieman sulaneet puolukat ja sekoita myös ne täytteen joukkoon. Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  • Levitä jähmettynyt täyte kääretorttulevylle. Kääri sitten levy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.
  • Nosta puolukkakääretorttu jääkaappiin ja anna makujen tekeytyä muutama tunti tai yön yli.
  • Tarjoa valmis puolukkakääretorttu siivuiksi leikattuna.
Valmis!
Reseptin tekijä

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija!

Ainekset

Marenki
Munanvalkuaista
2
Sokeria
1½ dl
Taikina
Kananmunia
3
Kananmunan keltuaisia
2
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoa
¾ dl
Perunajauhoja
¾ dl
Leivinjauhetta
¾ tl
Täyte
Valkosuklaa
200 g
Öljyä
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Perinteinen Vaniljajogurtti 150 g
300 g
Pakastepuolukoita
2½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Raikas puolukka-juustokakku
5 tuntia 20 minuuttia
Raikas puolukka-juustokakku
(4)