Puolukkainen saaristolaisleipä

Puolukkainen saaristolaisleipä

Brunssi Iltapala Lisuke Välipala Aamupala
(3)
Kommentit
Puolukkainen saaristolaisleipä on maukas ja mehukas leipä, joka sopii brunssille, joulupöytään tai vaikka iltapalaksi. Testaa reseptiä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/puolukkainen-saaristolaisleipa/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan puolukkainen saaristolaisleipä ja lämmitä uuni 200 asteiseksi.
  • Mittaa kulhoon kaikki kuivat ainekset ja sekoita. Lisää kuiva-aineiden sekaan piimä, puolukat ja siirappi. Sekoita taikinaksi.
  • Kaada leipätaikina voideltuun uunivuokaan, jonka tilavuus on noin 1 litra.
  • Paista puolukkainen saaristolaisleipä uunin alaosassa noin 1 tunnin ajan.
  • Ota saaristolaisleipä uunista ja kumoa ylösalaisin puiselle leikkuulaudalle.
  • Jätä puolukkainen saaristolaisleipä jäähtymään hetkeksi leivinliinan alle.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Ainekset

1 pala
Grahamjauhoja
2 dl
Vehnäjauhoja
4½ dl
Kokonaisia paahdettuja hasselpähkinöitä
2 dl
Kurpitsansiemen
1 dl
Suolaa
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Piimää
5 dl
Pakastepuolukoita
1½ dl
Tummaa siirappia
1½ dl

Kommentit