Proteiinipallot maapähkinävoilla

Proteiinipallot maapähkinävoilla

10 minuuttia
Proteiinipallot ovat täynnä maapähkinävoin makua ja lisäksi niissä on myös pähkinöiden luomaa rapeutta. Täydellinen välipala kiireiseenkin arkeen!
https://www.arla.fi/reseptit/proteiinipallot-maapahkinavoilla/

Tee näin:

Proteiinipallot maapähkinävoilla
  • Huuhtele pavut huolellisesti ja anna niiden valua siivilässä.
  • Poista taateleista kivet.
  • Laita pavut, taatelit, kaakaojauhe, rommiaromi, maapähkinävoi ja kaurahiutaleet monitoimikoneeseen tai minisilppuriin ja sekoita, kunnes seos on tasainen.
  • Pyöritä pieniksi palloiksi, noin 20 kpl.
  • Hienonna suolatut maapähkinät ja pyörittele pallot niissä.
  • Säilytä pallot jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa.
Valmis!

Proteiinipallot maapähkinävoilla Q&A

Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.

Mitä makuvaihtoehtoja voin luoda?
Jos haluat kokeilla makuvaihtoehtoja, on useita luovia vaihtoehtoja harkittavaksi. Proteiinipallomme taateleilla tarjoavat täydellisen sekoituksen paahdettuja hasselpähkinöitä, piristettynä appelsiinin vivahduksella. Se käyttää myös kikherneitä (tämän reseptin mustapapujen sijaan) pohjana, tarjoten uuden makuelämyksen ja koostumuksen. Jos tekee mieli suklaista twistiä, kokeile proteiinipallojemme reseptiä. Yhdistettynä tummaan suklaaseen, manteleihin, kardemummaan ja vaahterasiirapin loraukseen, tämä vaihtoehto tyydyttää varmasti minkä tahansa suklaan ystävän makeanhimon.
Voinko pakastaa proteiinipallojen maapähkinävoitaikinan?
Ehdottomasti! Muotoiltuasi taikinan ja pyöriteltyäsi ne maapähkinöissä, aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja pakasta kunnes ne ovat kovettuneet (noin yhdestä kahteen tuntiin). Kun ne ovat täysin jäätyneet, siirrä pallot ilmatiiviiseen astiaan tai pakastuspussiin, varmistaen, että kerrosten välissä on leivinpaperia tarttumisen estämiseksi. Asianmukaisesti säilytettynä ne säilyvät jopa kolme kuukautta. Kun olet valmis nauttimaan niistä, anna sulaa jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Ainekset

Proteiinipallot maapähkinävoilla
Kaakaojauhe (makeuttamaton)
20 g
Maapähkinävoi
45 g
Kaurahiutaleita
40 g
Mustapapuja
240 g
Taateleita
200 g
Rommia aromia
12 g
Suolapähkinöitä
50 g
Lisää herkullisia ideoita
Proteiinitaatelipallot
20 minuuttia
Proteiinitaatelipallot
(0)
Proteiinipannukakut
15 minuuttia
Proteiinipannukakut
(3)

Tee maapähkinävoista vieläkin sileämpää

Muutamat yksinkertaiset, mutta tehokkaat tekniikat voivat muuttaa tämän välipalan hyvästä unohtumattomaksi. Erittäin sileän seoksen aikaansaamiseksi, lämmitä maapähkinävoita hieman ennen sekoittamisen aloittamista. Tämä helpottaa sen yhdistämistä muiden ainesosien kanssa.

Hauskan twistin saamiseksi käytä keksimuotteja. Tämä lisää jännittävän elementin välipalan valmistukseen ja, monenlaisten muottien saatavuuden ansiosta, voit valita sellaisen, joka sopii täydellisesti mielialaasi, tilaisuuteesi tai tyyliisi.

Tarjoiluehdotuksia

Esittelyyn käytetty aika voi muuttaa nämä yksinkertaiset välipalat erityiseksi kulinaariseksi kokemukseksi. Asettele ne tarjoiluvadille yhdessä täydentävien välipalojen ja makujen kanssa, kuten sitkeiden proteiinipannukakkujen, rapeiden kaura-proteiinikeksien tai viileiden ja raikkaiden raejuustojäätelöpallojen kanssa.

Muokkaa reseptiä makusi mukaan

Proteiinipallojen maapähkinävoitaikinan tekstuurin säätäminen voi lisätä jännittävän ulottuvuuden välipalakokemukseesi. Sileämmän tekstuurin saavuttamiseksi sekoita seosta pidempään. Toinen lähestymistapa on vaihdella suolattujen maapähkinöiden kuorrutteen kokoa – hienoksi hienonnetut maapähkinät luovat integroidumman rapeuden, kun taas suuremmat palat tarjoavat rohkeamman kontrastin.

Erilaisia vinkkejä

Jos huomaat, että proteiinipallojen maapähkinävoitaikina on liian murustuvaa, lisää vain pieni määrä vettä kostuttaaksesi seosta. Toinen niksi on sekoittaa taikinaa uudelleen lyhyesti monitoimikoneessa, mikä voi auttaa ainesosien uudelleenjakautumisessa ja niiden tarttumisessa tehokkaammin yhteen. Aloita pienillä lisäyksillä ja säädöillä, kunnes saavutat halutun koostumuksen.