Proteiinimousse

Proteiinimousse

1 tunti
Proteiinimousse on herkullinen jälkiruokavaihtoehto, joka maistuu varmasti kaikille.
https://www.arla.fi/reseptit/proteiinimousse/

Tee näin:

Proteiinimousse
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
  • Sekoita toisessa kulhossa skyr, agavesiirappi, sitruunankuori ja kokonaisen vaniljatangon siemenet.
  • Laita 100 ml kuohukermaa pieneen kattilaan, kuumenna juuri kiehumispisteen alapuolelle ja ota pois lämmöltä.
  • Purista liivatelehdistä ylimääräinen kosteus ja lisää suoraan kuumaan kermaan, sekoita nopeasti, kunnes liivate on täysin liuennut.
  • Ota kaksi ruokalusikallista skyr-seosta ja sekoita se kuumaan kermaan, kunnes se jäähtyy hieman. Lisää se loppuun skyr-seokseen ja sekoita tasaiseksi kermaksi.
  • Vatkaa loput 100 ml kuohukermaa kevyeksi vaahdoksi ja kääntele varovasti vaahto skyr- ja kermaseokseen.
  • Jaa mousse 4-6 pieneen lasiin.
  • Laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi.
  • Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi ja paahda mantelilastut kullanruskeiksi kuivalla pannulla.
  • Tarjoile jokainen lasi tuoreiden mansikoiden ja paahdettujen mantelilastujen kanssa.
Valmis!

Proteiinimousse Q&A

Proteiinimoussemme yhdistää herkullisuuden nautintoon, ihanteellinen niille, jotka rakastavat makeaa hemmottelua silloin tällöin. Tässä vastaamme yleisimpiin kysymyksiin auttaaksemme sinua valmistamaan tämän maukkaan välipalan vaivattomasti. Opi, miten säilyttää sitä, tehdä suurempia eriä ja saada mantelien paahdettua juuri oikein.

Mikä on paras tapa paahtaa mantelit?
Paahda mantelilastut kullanruskeiksi kuivalla pannulla tai paistinpannulla keskilämmöllä. Varmista, että levität ne yhteen kerrokseen tasaiseen paahtamiseen, sekoita usein noin kolmesta viiteen minuuttiin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää uunia ja paahtaa pähkinät leivinpaperilla 175 °C:ssa viidestä kymmeneen minuuttiin. Molemmissa menetelmissä tarkkaile mantelilastuja tiiviisti palamisen estämiseksi ja poista ne, kun ne ovat kullanruskeita
Miten minun tulisi säilyttää kotitekoista proteiinimousseni?
Parhaan tuoreuden ja laadun varmistamiseksi säilytä jäänteet jääkaapissa ja nauti viiden päivän kuluessa. Pidempää säilytystä varten siirrä annokset tiiviisti suljettavaan astiaan tai peitä tarjoilulasit tuorekelmulla säilyttääksesi rakenteen ja maun. Voit myös peittää sen foliolla jääkaapissa ja se säilyy hyvänä pari päivää lisää.
Voinko tehdä suuremman erän tätä proteiinimoussea?
Ehdottomasti! Säädä vain jokaisen ainesosan määrää vastaavasti samalla, kun ylläpidät suhteita johdonmukaisuuden vuoksi. Jos sinulla ei ole tarpeeksi yksittäisiä tarjoilulaseja, aseta mousse tilavaan tarjoiluastiaan, syvään kulhoon tai vuokaan. Laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi, tai mieluiten yön yli, varmistaaksesi, että se hyytyy kunnolla ja saavuttaa kermaisen koostumuksen kaikkialla. Tarjoiltaessa ota haluamasi annokset lusikalla tai, jos olet käyttänyt vuokaa, leikkaa mousse neliöiksi lämmitetyllä veitsellä siistejä leikkauksia varten. Tämä lähestymistapa varmistaa kauniin esillepanon ja kätevän tarjoilun.

Ainekset

Proteiinimousse
Liivatelehtiä
3
Agavesiirappia
50 g
Sitruunankuorta
1 rkl
Vaniljatanko
1
2 dl
Mansikoita
90 g
Mantelilastuja
25 g
4½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Proteiinimuffinssit
25 minuuttia
Proteiinimuffinssit
(0)