Proteiinimousse

Proteiinimousse

1 tunti Herkut Jälkiruoka
(0)
Kommentit
Proteiinimousse on herkullinen jälkiruokavaihtoehto, joka maistuu varmasti kaikille.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/proteiinimousse/

Tee näin:

Proteiinimousse
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.
  • Sekoita toisessa kulhossa skyr, agavesiirappi, sitruunankuori ja kokonaisen vaniljatangon siemenet.
  • Laita 100 ml kuohukermaa pieneen kattilaan, kuumenna juuri kiehumispisteen alapuolelle ja ota pois lämmöltä.
  • Purista liivatelehdistä ylimääräinen kosteus ja lisää suoraan kuumaan kermaan, sekoita nopeasti, kunnes liivate on täysin liuennut.
  • Ota kaksi ruokalusikallista skyr-seosta ja sekoita se kuumaan kermaan, kunnes se jäähtyy hieman. Lisää se loppuun skyr-seokseen ja sekoita tasaiseksi kermaksi.
  • Vatkaa loput 100 ml kuohukermaa kevyeksi vaahdoksi ja kääntele varovasti vaahto skyr- ja kermaseokseen.
  • Jaa mousse 4-6 pieneen lasiin.
  • Laita jääkaappiin vähintään 5 tunniksi.
  • Leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi ja paahda mantelilastut kullanruskeiksi kuivalla pannulla.
  • Tarjoile jokainen lasi tuoreiden mansikoiden ja paahdettujen mantelilastujen kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Proteiinimousse Q&A

Proteiinimoussemme yhdistää herkullisuuden nautintoon, ihanteellinen niille, jotka rakastavat makeaa hemmottelua silloin tällöin. Tässä vastaamme yleisimpiin kysymyksiin auttaaksemme sinua valmistamaan tämän maukkaan välipalan vaivattomasti. Opi, miten säilyttää sitä, tehdä suurempia eriä ja saada mantelien paahdettua juuri oikein.

Mikä on paras tapa paahtaa mantelit?
Miten minun tulisi säilyttää kotitekoista proteiinimousseni?
Voinko tehdä suuremman erän tätä proteiinimoussea?

Ainekset

6 kpl
Proteiinimousse
Liivatelehtiä
3
Agavesiirappia
50 g
Sitruunankuorta
1 rkl
Vaniljatanko
1
2 dl
Mansikoita
90 g
Mantelilastuja
25 g
4½ dl

Kommentit