Pizzataikina ilman hiivaa

Pizzataikina ilman hiivaa

10 minuuttia Klassikko Viikon ruokalista
(14)
Kommentit
Raikas ja nopea pizzataikina ilman hiivaa. Ei hiivaa, ei käymisaikaa - joten nopea valmistaa! Sekoita vain ainesosat yhteen, kauli ja päällystä haluamillasi pizzatäytteillä.
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pizzataikina-ilman-hiivaa/

Tee näin:

Pizzataikina ilman hiivaa
  • Aseta uuni 250 °C:een.
  • Jätä pelti uuniin lämpenemään.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa.
  • Lisää vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  • Jaa taikina kahteen tai neljään osaan ja muotoile siitä palloja. Kauli ne ohueksi jauhotetulla työpöydällä.
  • Aseta leivinpaperille ja lisää haluamasi pizzatäytteet.
  • Aseta kuumalle uunipellille ja paista kutakin pizzaa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Pizzataikina ilman hiivaa Q&A

Mitä voin käyttää hiivan sijasta pizzataikinassa?
Mikä on täydellisen pizzataikinan salaisuus?
Missä lämpötilassa pizza kannattaa paistaa?
Kuinka kauan pizzataikinaa pitäisi vaivata?
Kuinka kauan kestää valmistaa pizza haavattomasta taikinasta?

Ainekset

1 annos
Pizzataikina ilman hiivaa
Leivinjauhetta
2 tl
Vehnäjauhoja
6 dl
Suolaa
½ tl
Vettä
2½ dl
Oliiviöljyä
½ dl

Kotitekoinen pizzataikina ilman hiivaa

Himoitsetko kotitekoista pizzaa suosikkitäytteilläsi - juuri nyt? Tämä resepti on sinua varten. Kun vaihdat pizzataikinassa tarvittavan hiivan leivinjauheeseen, saat pizzasi hetkessä paistovalmiiksi.

Miksi valmistaa pizzataikina ilman hiivaa?

Klassinen tapa valmistaa pizzataikina vaatii hiivaa ja runsaasti aikaa, sillä taikinan annetaan kohota hitaasti. Tuloksena on rapea, maukas pizza, jonka kuohkea ja murea pohja on pehmeä. Pizzataikina ilman hiivaa ei ole yhtä sitkeää tai kuohkeaa - mutta se on toimiva ja maukas vaihtoehto aina, kun haluat tehdä oman pizzasi nopeasti - ja tietysti päästä myös nopeammin syömään.

Mitä ainesosia tarvitset valmistaaksesi pizzataikinan ilman hiivaa?

Tässä hiivattomassa vaihtoehdossa on suurin osa klassisen pizzataikinan ainesosista hiivaa lukuun ottamatta. Klassinen pizzataikina perustuu vehnäjauhoihin, jotka on sekoitettu veteen, ekstra-neitsytoliiviöljyyn ja ripaukseen suolaa. Leivinjauhe, jolla hiiva korvataan, on yleensä sekoitus natriumbikarbonaattia, maissitärkkelystä ja hieman hapanta komponenttia, joka auttaa käynnistämään bikarbonaatin taikinaa kohottavan vaikutuksen.

Kommentit