
Pizzapohja täysjyväjauhoista
Tee pizzasta entistä maukkaampi, ja myös hieman terveellisempi, valmistamalla sen pohja täysjyväjauhoista. Lisää vain makusi mukaiset täytteet, paista ja nauti!

Tee näin:
Arvioi resepti
Vinkki
Vinkkejä: Pizzapohjia voidaan käyttää myös pannupizzoihin, ilman esikypsytystä. Tai voit tehdä litteitä pizzoja 2 kpl, joiden halkaisija on noin 32 cm.
Taikina voidaan myös käyttää focaccian tekoon. Kauli taikinasta noin 30 x 30 cm ja aseta se leivinpaperille uunipellille. Paina painumia taikinaan sormin. Laita pari ruokalusikallista oliiviöljyä taikinalle, ripottele hieman suolaa ja halutessasi pieniä rosmariininoksia. Paista focaccia 250 °C:ssa uunin keskiosassa noin 18 minuuttia.
Vinkki
Kokeile myös perinteistä pizzapohjaa, joka valmistuu kokonaan vehnäjauhoista.
Ainekset
2 palaa
Hiivaa | 25 g |
---|---|
Kädenlämpöistä vettä | 2 dl |
Oliiviöljyä | 1 rkl |
Suolaa | 1 tl |
Täysjyvävehnäjauhoja (n. 2,25 dl) | 125 g |
Pizzajauhoja | n. 5 dl |
Oliiviöljyä voiteluun | ½ rkl |
---|
Kommentit