Pizzapohja

Pizzapohja

1 tunti Pääruoka
(47)
Kommentit
Itsetehty pizzapohja on hyvän pizzan peruselementti. Rapea pizzapohja ja omat lempparitäytteet ovat täydellinen yhdistelmä!
tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/pizzapohja/

Tee näin:

Pizzapohja
  • Aloita valmistamaan pizzapohja murentamalla hiiva kulhoon.
  • Lisää vesi, öljy, suola ja suurin osa jauhoista.
  • Vaivaa huolella sitkeäksi taikinaksi. Viimeistele pizzapohja vaivaamalla loput jauhoista joukkoon.
  • Jätä pizzapohja nousemaan leivinliinan alle noin 30 minuutiksi.
  • Muotoile taikinasta 2 pyöreää pizzapohjaa. Täytä kumpikin pizzapohja haluamillasi täytteillä.
  • Paista pizzat 250-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5
Vinkki

Voit tehdä ison pizzataikainan kerralla ja osan pakastaa kerta-annoksina. Huom! älä annan pakastettavan taikinan nousta, vaan pakasta se heti.

Vinkki

Pizza muuntuu helposti moneen makuun sopivaksi, ja täytevaihtoehtoja on yhtä paljon kuin pizzakokkeja. Tutustu kaikkiin herkullisiin pizzaresepteihimme!

Ainekset

2 palaa
Pizzapohja
Hiivaa
25 g
Lämmintä vettä
2½ dl
Rypsiöljyä
2 rkl
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
6 dl
Lisäksi pizzatäytteitä maun mukaan
Tomaattikastiketta
Kinkkusuikaleita
Tomaatti
Paprika
Arla® Emmental juustoraastetta raasteena

Kommentit