Piparkakkurahkakakku

Piparkakkurahkakakku

Piparkakkurahkakakku on jouluinen jälkiruoka. Piparkakkurahkakakun voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kokeile jouluista reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/piparkakkurahkakakku/

Tee näin:

Pohja
  • Aloita valmistamaan piparkakkurahkakakku tekemällä kakkupohja. Aja kaikki ainekset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle (irtopohjavuoka halkaisija noin 24 cm Ø). Painele keksitaikina vuokaan niin, että pohja nousee 1 cm reunaa ylös ja laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte
  • Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  • Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon rahka.
  • Sulata liotetut liivatelehdet kiehautettuun veteen. Lisää sulatetut liivatteet nopeasti täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa, kunnes seos on tasaista. Täyte kestää kyllä vatkaamisen eikä erotu.
  • Lisää täyte vuokaan ja tasoita lastalla tasaisiksi.
  • Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Piparkakkuja
200 g
Sokeria
50 g
100 g
Täyte
4 dl
Sokeria
1 dl
600 g
Liivatelehtiä
7